Voormalig ADO-directeur Mattijs Manders nu bestuurslid hockeyclub HDM

Mattijs Manders (foto) maakt sinds deze week deel uit van het bestuur van de Haagse hockeyclub HDM. Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd hij gekozen tot bestuurslid tophockey. Een nieuwe uitdaging voor Manders na werkzaam te zijn geweest als directeur bij ADO Den Haag en het laatst bij NAC Breda.

Helemaal vreemd is de hockeysport niet voor hem. Hij werd lid van de hockeyclub in het Brabantse Heeze waar hij vandaan komt en speelde later ook bij EHMC in Eindhoven.

Topsportklimaat

Over zijn nieuwe functie bij HDM zegt Manders in het AD: ,,Ik ken de sportwereld goed. Ik heb me altijd tot de topsport aangetrokken gevoeld. Naast de familieclub die we al zijn, denk ik dat we de komende jaren ook flink moeten inzetten op hoe we nog meer een topsportklimaat binnen de vereniging kunnen creëren. Het moet voor spelers en speelsters aantrekkelijk zijn om hier te hockeyen. Daarnaast sluit ik mijn ogen niet als het om commerciële kansen gaat. Ik heb een netwerk dat ik, daar waar het HDM kan helpen, ook zeker zal proberen in te zetten.”

Lees verder