Zaterdag 5B/5C: GSC ESDO oppermachtig, Quick onderuit tegen ONA

De strijd om de titel in 5B lijkt te gaan tussen twee verenigingen. GSC ESDO had een eenvoudige middag tegen Wanica Star. Achtervolger ONA had het een stuk lastiger, maar won wel van Quick. De Ster verliet de laatste plaats dankzij een overwinning HDV.

Tekst: Roland van der Linden      |   Foto’s: Noud Elbers

5e klasse B

GSC ESDO – Wanica Star

Ook tegen Wanica Star liet koploper GSC ESDO zien terecht bovenaan te staan. Trainer Ali Boussaboun gaf het goede voorbeeld door zelf de score te openen. Nog voor de rust volgden treffers van Yassin Loukili en Soufyan Achalhi: 3-0. Ook na de thee was het Boussaboun die weer de eerste treffer maakte. Wanica Star werd daarna overlopen en kreeg nog drie doelpunten om de oren van Mohammed Achalhi (foto) (2x) en Abdullah Achahbar

Quick – ONA

Quick speelde haar thuisduel tegen ONA in Gouda. Na een stevige eerste helft waarin de gemoederen opliepen, stond de Haagse ploeg met 0-2 achter. In de tweede helft kon Quick het verschil niet meer ongedaan maken. Vlak voor tijd zorgde Tobias van Emst nog wel voor de 1-2, maar daar bleef het bij.

ASW – Toofan

In Waddinxveen werd Toofan door de thuisploeg al voor rust naar een beslissende 3-0 achterstand gespeeld.  Toch kwam Toofan nog terug tot 3-2 door doelpunten van Serhii Dzhersh en Dhoen. De Haagse ploeg kreeg genoeg kansen op de 3-3, maar die bleef uit. In de slotfase scoorde ASW nog twee keer: 5-2.

De Ster – HDV

Aan de Brinckerinckstraat kon De Ster de laatste plaats overdoen aan tegenstander HDV. De thuisploeg boekte een 2-0 overwinning door twee doelpunten van Nelson De Abreu Cassule. De Ster heeft nu 6 punten uit 9 duels. HDV moet het doen met 4 uit 10. (Foto’s: Noud Elbers)

WIK – SVO Buytenpark

In het Zuiderpark begon de thuisploeg goed aan de wedstrijd, maar twee persoonlijke fouten werden afgestraft door SVO Buytenpark: 0-2. In de tweede helft stroopte WIK de mouwen op en draaide de wedstrijd om. Mo Thounsi, Joey Doorschodt en Rewensly Bonafasia zorgden voor een 3-2 voorsprong voor WIK. Na een doelpunt voor de Zoetermeerders schoot Vincent Wezenaar de 4-3 binnen. De doelpunten van SVO Buytenpark werdeb gescoord door Fabia Bruster (2x) en Zakaria Ktitu.(Foto’s onder: Noud Elbers)

REMO – DVC

DVC nam al na zes minuten de leiding in het duel met REMO. Melvin Legierse tekende voor de openingstreffer: 0-1. Toch was het REMO dat met een 2-1 voorsprong de rust in ging door een verhoging van het tempo. Gabriel Alladin en Aoulad Yahya Abdelghani  waren trefzeker voor REMO. Pas in de tweede helft kon DVC een punt binnenhalen. Uit een vrije trap schoot Sjors van Vliet de 2-2 binnen.

5e klasse C

SVV – DVV Delft

DVV Delft kon niet voor een verrassing zorgen in Schiedam. Het uitduel bij SVV ging met 5-2 verloren. Na een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg trok Alperen Kocak de stand gelijk. SVV liep weg naar een 3-1 stand voordat Oussama Fatnassi DVV Delft weer terug in het duel bracht: 3-2. Het duel eindigde uiteindelijk in 5-2.