Zaterdag 3A/3C/3D: DWO houdt druk op koplopers, Ariston’80 overtuigt

In 3A was Blauw-Zwart een maatje te groot voor Van Nispen. Ook DWO was aan de winnende hand bij SCW en staat op een vierde plaats. SEP lijkt in 3C de weg omhoog gevonden te hebben. Ariston’80 boekte een dikke overwinning op FC IJsselmonde. Het topduel tussen OLIVEO en Zwarte Pijl werd gestaakt.

3e klasse A

SCW – DWO

In Rijssenhout had DWO het lastig tegen SCW. Beide teams gingen aan de thee met een 0-0 stand op het scorebord. In de tweede helft werd het duel beslist door een enkele treffer. Jean-Pierre Nocento schoot DWO naar een 0-1 overwinning. De Zoetermeerse formatie van trainer Dennis Olman (foto) staat nu vierde met drie punten achterstand op Lugdunum.

Van Nispen – Blauw Zwart

In De Zilk deed Blauw-Zwart wat van haar verwacht mocht worden. Hekkensluiter Van Nispen werd op een 0-3 nederlaag getrakteerd. Bram Smit (2x) en Calvin de Jong verzorgden de productie voor de club uit Wassenaar die zich door de zege in de subtop nestelde.

RKDES – Stompwijk’92

In Kudelstaart verging het Stompwijk’92 een stuk minder. Trainer Erik van Maanen zag zijn team nog wel met 0-1 voorkomen na een doelpunt van Nick Ammerlaan. RKDES had voor het rustsignaal al een 2-1 voorsprong te pakken en maakte het karwei in de tweede helft vakkundig af: 5-1.

3e klasse C

OLIVEO – Zwarte Pijl

Al in de 25e minuut werd het topduel tussen de nummer één en twee van de ranglijst gestaakt. Rond het veld klonken apengeluiden en ook op het veld liep het uit de hand tussen spelers en het publiek. Een speler van OLIVEO raakte gewond in het tumult en arbiter David van Dis besloot het duel te staken. Op het scorebord stond een 0-1 voorsprong voor Zwarte Pijl.

Ariston’80 – FC IJsselmonde

De studenten van Ariston’80 leverden een knappe prestatie door FC IJsselmonde met ruime cijfers te verslaan. De Rotterdamse opponent kwam nog wel op een 0-1 voorsprong, maar nog voor het rustsignaal trok Nicolas Fernandez de stand gelijk. In de tweede helft rolde Ariston’80 de tegenstander op. Na de 2-1 van Thom Spelt scoorde Nicolas Fernandez een zuivere hattrick. Door de 5-1 overwinning heeft Ariston’80 de vijfde positie in handen.

Soccer Boys – DSVP

Ook DSVP proefde het zoet der overwinning. In Bleiswijk bond DSVP Soccer Boys met 1-2 aan de zegekar na een 1-1 stand bij rust. Rowdi Nobbe scoorde in de eerste helft en na de thee was Owen van der Harst scherp in de afwerking.

SEP – CVC Reeuwijk

De equipe van trainer Marcel de Letter speelde een goede eerste helft tegen een zwak CVC Reeuwijk. Na twintig minuten opende Marco van Blitterswijk de score en die had SEP voor de rust moeten uitbreiden, maar was niet scherp genoeg. Na de doelwisseling tapten de bezoekers uit een ander vaatje en gaf SEP niet thuis. CVC Reeuwijk speelde met veel strijd en hanteerde de lange bal. SEP herpakte zich en was in de slotfase de bovenliggende partij. Tyler van Baalen bepaalde de eindstad op 2-0.

VVOR – DHL

Op een moeilijk grasveld trof DHL hekkensluiter VVOR. Trainer Tayyab Chaudhry was verbaasd dat de tegenstander uit Rotterdam met een aantal goede voetballers laatste staat. VVOR nam tegen DHL de leiding, maar kon de winst niet pakken. Marco Slagveer maakte in de eerste helft nog de gelijkmaker en na de rust werd niet meer gescoord.

3e klasse D

VDL – HBSS

Op eigen veld was VDL niet bij machte om koploper HBSS bij te benen. De Schiedammers gingen de pauze in met een 0-2 achterstand. In de tweede helft konden beide teams één keer scoren waardoor de eindstand 1-3 werd. Kees Ketting scoorde voor de ploeg uit Maassluis.