Zaterdag 2E: Stuurloos SVC’08 onmachtig tegen verdedigend CION

SVC’08 wist dat het sowieso moeilijk zou worden op het natuurgras bij CION. Een extra domper voor de ploeg was dat aanvoerder Jordy de Bruin bij het uittrekken van zijn schoenen in de kleedkamer iets verrekte in zijn kuit waardoor hij niet kon spelen.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

Door het ontbreken van de aanvoerder bleek SVC’08 stuurloos en wist het CION geen moment in de problemen te kunnen brengen. SVC’08 begon nog geen eens slecht aan de wedstrijd en kreeg zelfs na vijf minuten al de kans op de openingstreffer. Thomas Hughes werd de diepte ingestuurd en snelde op het doel af. In plaats van te schieten wilde hij de bal eerst terugkappen, waarbij de kans op een doelpunt direct tot het verleden behoorde.

CION bleek een ploeg dat het voornamelijk van reactievoetbal moet hebben. Veel mensen achter de bal met de kont tegen het eigen strafschopgebied, maar bij balverlies van de tegenstander snel in de counter over de vleugels. Zo kwam de ploeg in de twaalfde minuut ook op voorsprong.  CION brak uit over rechts en een harde voorzet werd knap ingekopt door Danny Koetsier, die beter anticipeerde dan SVC’08-verdediger Bart Markering: 1-0.

CION had wat het wilde. Een snelle voorsprong en liet de tegenstander het spel maken. Alleen was SVC’08 hiertoe niet bij machte. Zo ontstond er een zouteloze partij voetbal waar niemand langs de lijn warm van werd. Het rustsignaal van de goed leidende scheidsrechter Wolf kwam dan ook als een verlossing.

In de tweede helft bracht trainer Jeffrey Frijters met Tristan Dufour voor Illias Daoudi wat meer snelheid in de ploeg. Hierdoor leek SVC’08 wat op te bloeien, want ook nu was de eerste kans voor SVC’08. Echter het schot van Thomas Hughes ging net over het doel. De opleving van SVC’08 was van korte duur. Het was wellicht iets meer aan de bal dan CION, maar de aanvallen van de Vlaardingers waren wel gevaarlijk in tegenstelling tot die van SVC’08. Na een half uur in de tweede helft diende Tim van der Hoeven SVC’08 de nekslag toe. Van links met het rechterbeen in de verre hoek maakte hij doelman Wesley Storm kansloos: 2-0.

Hiermee was de drinkbeker voor SVC’08 nog niet geheel leeg, want in de allerlaatste minuut liep Jesse Spaans ook nog eens tegen een geheel onnodige rode kaart op. Al met al een vervelende voetbalmiddag voor SVC’08, dat volgende week thuis tegen Berkel de rug zal moeten rechten.