Zaterdag 1B: Punten blijven in Honselersdijk op koude zaterdag

Op een koude zaterdagmiddag was het duel tussen sv Honselersdijk en Forum Sport vervroegd naar 13.30 uur vanwege de wedstrijd van het Nederlands elftal. De thuisploeg had de punten hard nodig om de aansluiting bij de middenmoot te vinden, Forum Sport kon met winst voorzichtig aansluiting bij de top drie vinden.

Tekst: Bas Nederlof             |      Foto’s: Koos Ophorst

Beide ploegen lieten zien te willen voetballen en kwamen scherp uit de kleedkamer. De eerste echte kans was voor Forum Sport in vierde minuut. Edo Sauerwalt werd in stelling gebracht, maar kon niet afronden. Het spel golfde op en neer. In de zeventiende minuut werd na een mooie actie aan Voorburgse kant van Haitam El Marid de bal meegegeven aan Timo Ploemen. Zijn voorzet bereikte Edo Saurwalt, die met een mooie hakbal achter het standbeen de 0-1 op het scorebord zette. Het spelbeeld was in evenwicht en al snel was dat weer terug te zien op het scorebord. sv Honselersdijk kon via Brian Valstar al halverwege de eerste helft de stand gelijktrekken. Beide ploegen bleven aanvallen, maar kwamen voor de rust niet meer tot scoren.

Het spelbeeld na de pauze was niet anders dan de eerste helft. Binnen een paar minuten was er een goede kans voor Forum Sport, maar de goed keepende Quiten van der Helm kon een doelpunt voorkomen. Kort daarna, in de 51ste minuut, kwam sv Honselersdijk op voorsprong door Joey Valstar: 2-1. Forum Sport moest de aanval opzoeken om orde op zaken te stellen, maar kwam bedrogen uit. Binnen vijf minuten kwam sv Honselersdijk op 3-1. Met een mooie stift passeerde Youri Riepe de Forum Sport-doelman Bas Tanis.

Na de 3-1 bleven beide partijen voetballen en waren er kansen aan beide kanten. De 2-3 of 4-1 kon vallen, maar de stand werd uiteindelijk niet meer veranderd. Ook de wissels in de tweede helft bij Forum Sport, Justin van Otterloo, Pjer Bom en Marc du Chatenier voor respectievelijk Ruben Gyamfi, Edo Saurwalt en Giovanni Qureshi, konden het verschil niet maken. De punten bleven in Honselersdijk.

Volgende week ontvangt Forum Sport in Voorburg sv Den Hoorn en sv Honselersdijk neemt het thuis op tegen Voorschoten’97.

Lees verder