Tweede Divisie: Scheveningen boekt belangrijke winst op TEC

Na het goede resultaat van verleden week heeft Scheveningen tegen TEC daar een goed vervolg aan gegeven. Hoewel de 1-0 uitslag twijfels oproept, was de overwinning meer dan verdiend. Zeker in de tweede helft waren er mogelijkheden voor een hogere score.

Tekst: John Carlier          |     Foto’s: Winfried Klos

Scheveningen kwam goed uit de startblokken en had in de vierde minuut al de mogelijkheid om het scorebord op 1-0 te zetten. Michael de Niet, die na de drie doelpunten van vorige week zijn vertrouwen om te scoren weer enigszins had opgeschroefd, stond op nog geen drie meter van de keeper, maar zijn te zacht ingeschoten bal kwam recht in de handen van Nick van den Dam.

In de minuten na deze kans bleek ook duidelijk dat TEC er alles aan deed om uit de onderste regionen te komen. Ook de bezoekers hadden na eerst een corner te hebben geforceerd een mogelijkheid om in de zeventiende minuut te scoren. Bo van Essen gaf een perfecte voorzet op maat aan Anass Aamri, die van dichtbij de bal op de paal schoot.

Nadat beide teams de mogelijkheid hadden om te scoren, was het in de achttiende minuut de beurt aan Lex Immers, die de bal vanuit een prachtige voorzet van Mehmet Aldogan ontving en de keeper probeerde te verrassen. Ook zijn schot verdween recht in de handen van de keeper. Het was duidelijk zichtbaar dat beide teams voor de winst gingen, want na een half uur had TEC weer een kans via Bo van Essen. Zijn schot werd door de lat gekeerd.

Ondanks het feit dat de belangen om te winnen voor beide teams erg groot waren, was er geen enkele sprake van een onsportieve wedstrijd. Toch moest Jaimy Brute na een overtreding op hem het veld geblesseerd verlaten. Maarten Rieder mocht hem vervangen. Tot aan het rustsignaal was het toch Scheveningen dat het meeste recht had om met een 1-0 stand aan de thee te gaan. Drie minuten voor de pauze kopte Michael de Niet weer een bal vanuit een vrije trap, perfect genomen door invaller Maarten Rieder, recht in de handen van de keeper. En nadat Scheveningen een minuut later nog een corner had geforceerd, was het Jari de Jong die zijn schot op de lat zag afketsen. Een ruststand van 0-0 en het goede spel van Scheveningen gaf hoop voor de tweede helft.

De tweede helft begon ook weer goed voor Scheveningen, want binnen een minuut was het weer Michael de Niet die na een goede aanval een niet te missen kans kreeg. Zijn schot ging hoog over. Nadat Scheveningen eerst nog een corner kreeg zonder resultaat, was het in de 53e minuut Lex Immers die een voorzet op maat van Mehmet Aldogan in één keer op de slof nam en de 1-0 op het scorebord liet zetten. Twee minuten later was het weer Mehmet Aldogan die een perfecte voorzet gaf en Michael de Niet de kans gaf om te scoren. Zijn kopbal ging net naast.

TEC gaf de strijd nog niet op en bracht een verse kracht in voor Ramon Leeuwin wat nog niet tot het gewenste resultaat leidde. In tegendeel het was Scheveningen dat via Ruben Koorndijk en Michael de Niet probeerde de score te verhogen, maar bij het schot van Koorndijk stond de keeper op de goede plek en bij De Niet kon de doelman het schot nog net tot corner verwerken.

Na deze aanvalsgolf van Scheveningen wisselde TEC drie spelers, maar ook deze wissels leidden niet tot de gelijkmaker. Het was eerder Scheveningen dat nog mogelijkheden kreeg voor 2 of 3-0. Michael de Niet had zeker de 2-0 op zijn schoen, maar de keeper kon zijn schot nog net tot corner tikken en Mehmet Aldogan kon alleen op de goalie afgaan, maar zag geen kans hem te passeren. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Scheveningen met invaller David Kappel voor Tim Peters zelfs nog twee corners maar die bleven zonder resultaat.

Zeker op basis van de kansen en het goede spel van Scheveningen had de thuisploeg meer verdiend, maar de 1-0 overwinning en het resultaat van vorige week geven zeker vertrouwen voor de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Rijnsburgse Boys en het verdere verloop van de competitie.