O23 Divisie 1 en 2: Forum Sport en RKAVV veilig, FC Skillz heeft punten nodig

In de 1e divisie boekte Forum Sport een dikke zege op Gemert en komt ook na de winsterstop uit op hetzelfde niveau. Ook RKAVV is nu veilig na het gelijke spel tegen Dongen. In de 2e divisie boekten HBS en Quick ruime overwinningen. FC Skillz verloor van Katwijk.

1e divisie B

Een goed spelend Forum Sport boekte een flinke zege op mededegradatiekandidaat Gemert. Mouad Zibouh (2x), Suleyman Bilgi (2x) en Soufiane Marfou zorgden voor een 5-0 overwinning, die zeker hoger had kunnen uitvallen als de kansen beter waren uitgespeeld.

Net als de Voorburgers handhaafde ook RKAVV zich in de 1e divisie. Vlak voor rust kwam de formatie van trainer Patrick van Pruijssen (foto) op voorsprong tegen hekkensluiter Dongen door een treffer van Nick Gardenier. In de 78e minuut schoot de thuisploeg de gelijkmaker binnen. De treffer kwam op naam van Rijk Siemerink. Diep in blessuretijd kreeg John Schipper van Dongen nog een rode kaart.

2e divisie B

FC Skillz verloor met 1-4 van koploper Katwijk, dat al zeker was van promotie. De enige treffer van de Haagse ploeg werd gemaakt door Fouad Boutachkourt vanuit een vrije trap. FC Skillz moet nu in de laatste wedstrijd de winst pakken om niet te degraderen. Tegen hekkensluiter HVV moet dit kansrijk zijn. HVV verloor dit weekend van Spijkenisse met 0-3.

HBS staat op een keurige tweede positie. De Kraaien waren in Rotterdam XerxesDZB met 0-3 de baas. Jasper Hooft opende de score na dik een half uur op de klok. Acht minuten later was het weer raak. Koen Starrenburg tekende voor de 0-2. Halverwege de tweede helft besliste Wesley Bierens het duel definitief in het voordeel van HBS: 0-3.

Quick pakte een overtuigende overwinning op BVCB. In de 21ste minuut kwam de Haagse ploeg op een 0-1 voorsprong door Delano Costella. Kort hierna maakte Quick de 0-2 via Mohamed Oukhattou op aangeven van Delano Costella.  Nog voor de rust vielen ook de 0-3 en 0-4. Eerst was op aangeven van Boris van der Wiel Mohamed Oukhattou voor de tweede keer doeltreffend. Vlak voor rust maakte Boris van der Wiel de 0-4. In de tweede helft deed Misha Seghers van BVCB iets terug: 1-4. Delano Costella en Mohamed Oukhattou zorgden voor een 1-6 eindstand.