Zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC door winst op SEV winterkampioen

Tijdens de laatste competitieronde voor de winterstop liet titelfavoriet Graaf Willem II VAC geen steek vallen, verloor FC Zoetermeer kansloos van IJVV de Zwervers en werd er bij Ommoord – Haagse Hout volop gescoord, helaas niet in het voordeel van de Haagse hekkensluiter.

Tekst: Peter Petit

IJVV de Zwervers – FC Zoetermeer

In Rotterdam werd FC Zoetermeer door het als tweede op de ranglijst staande IJVV de Zwervers met 5-2 aan de zegekar gebonden. Voor de Zoetermeerders scoorde Roald Houterman een ‘brace’ (twee goals). Van hoofdcoach Leroy Vaes krijgt de selectie nu de vrijheid zicht te laven aan kerstkransjes en glühwein, op 3 januari van het nieuwe jaar dienen ze zich weer te melden en het weekend daarop volgt een trainingsstage in Düsseldorf ter voorbereiding op het tweede deel van dit seizoen

Graaf Willem II VAC –  SEV

Op de Roggewoning liet titelpretendent Graaf Willem geen steek vallen in de regioderby tegen SEV: 5-0. In de eerste helft zagen de vele toeschouwers een goed spelende thuisclub, die verdiend voor kwam dankzij Jacky Adam (minuut 29). Hugo van Diepenbeek bepaalde even voor de rust de 2-0 in het voordeel van het team van hoofdcoach Jan de Jong. Ook in dit duel viel een ‘brace’, Jacky Adam scoorde namelijk zijn tweede doelpunt in de 66e minuut, waardoor de 3-0 kon worden genoteerd. Er was de laatste weken wat zand in de doelpuntenmachine van Laurens Bentvelzen geslopen, maar in minuut 71 stond de aanvaller toch weer op scherp en ging de 4-0 in de boeken. Pal voor tijd joeg Bob Huiskes de 5-0 de vijandelijke touwen in.

VV Moerkapelle – RVC/Celeritas

Hoofdtrainer Dennis Young van Celeritas was van tevoren gewaarschuwd, tegenstander VV Moerkapelle had tot nu thuis geen enkele punt laten liggen en was ook niet van plan tegen zijn elftal aan deze reeks een eind te maken. Resultaat, een teleurstellende 2-0 nederlaag voor de Rijswijkers, die eigenlijk al aan een verloren seizoen bezig zijn.

KSD-Marine – NOC Kralingen

Eindelijk goed en positief nieuws vanuit ‘de Kuil’. Een knappe zegge van KSD-Marine tegen NOC Kralingen: 3-2. Voor de mannen van hoofdcoach Henk Baggerman zorgden Kimberley Romano en Roan van Baaren voor een 2-1 voorsprong. De Rotterdammers kwamen nog wel terug, waardoor de theepauze met een 2-1 stand voor de gastheren inging. Het leek in de tweede helft nog even mis te gaan voor de thuisploeg toen de Rotterdammers op 2-2 kwamen. Maar Brian Koster werd uiteindelijk de grote man bij KSD-Marine door de winnende derde treffer te scoren: 3-2.

Ommoord – Haagse Hout

Een monsterscore daar in de Rotterdamse wijk met uiteindelijk toch weer een negatief resultaat voor de ‘rode lantaarndrager’ in deze 4e klasse E, Haagse Hout. De thuisploeg kreeg al na twee minuten een strafschop toegewezen van scheidsrechter Leonardo van Weteringh wegens een vermeende handsbal in het zestienmetergebied. Haagse Hout-spelers Burak Huyuk, Burak Serican en Dennis Sahim kregen vervolgens goede kansen voor de gelijkmaker, maar het was toch de thuisploeg die scoorde uit een vrije trap, waardoor de rust inging met een 2-0 op het scorebord. Het derde doelpunt van Ommoord, weer uit een vrije trap, viel al vrij snel in de tweede helft en toen was er echt niemand van de meegereisde Haagse supporters, die ook nog maar één cent voor de kansen op een positief resultaat van hun club gaf. Reden voor vertrekkende coach Baris Sahin (foto) om dan maar alles om te gooien en nog bijna met succes ook. Eerst was daar Dennis Sahin, broer van de trainer, die scoorde en vervolgens draaide daar in Ommoord alles om Volkan Yilderin van Haagse Hout. Hij was het die met een mooi afstandsschot de keeper van de thuisploeg verraste: 3-2. Na de 4-2 van Ommoord was het wederom Yilderin die de 4-3 liet aanteken. In extra tijd rondde Yilderin zijn hattrick af, nadat Ommoord eerder de vijfde treffer had gescoord.  Einduitslag 5-4. Naast de trots van het scoren van drie doelpunten toch ook een minder punt, de topscorer van de dag haalde na afloop verhaal bij scheidsrechter Van Weteringh, die daar niet van was gediend, met direct ‘rood’ als resultaat.