Zaterdag 3A/3C/3D: DWO doet volop mee om titel, OLIVEO neemt afstand

DWO deed goede zaken in 3A door concurrent Aarlanderveen een nederlaag toe te brengen. Stompwijk’92 ging onderuit tegen Nieuwkoop. Koploper OLIVEO verstevigde haar koppositie door een zege op VVOR en werd geholpen door buurman DSVP, dat Zwarte Pijl op een gelijkspel hield.

Tekst: Roland van der Linden    |       Foto’s: Frank van der Leer (SportSnap.nl)

3e klasse A

DWO – Aarlanderveen

Op het Westerpark stonden twee voetballende teams tegenover elkaar in een sportief en enerverend duel. Aarlanderveen was de eerste helft de bovenliggende partij, maar liet twee mooie kansen liggen door prima reddingen van DWO-doelman Johan de Ruiter. In de tweede helft was DWO veruit de betere ploeg. In de 65e minuut kwam de beloning. Jean-Pierre Nocento schoot de 1-0 binnen, waarna DWO nog veel kansen onbenut liet om de voorsprong uit te bouwen. Door de terechte 1-0 zege staat DWO op een tweede plaats een punt achter Lugdunum.

Blauw Zwart – VVSB

De Wassenaarders hielden een punt over aan het duel met VVSB. Op eigen veld kwamen de mannen van trainer Alan Campfens een 2-2 gelijkspel overeen met de tegenstander uit Noordwijkerhout.

Stompwijk’92 – Nieuwkoop

Op Sportpark De Meerhorst knokte Stompwijk’92 voor wat het waard was, maar had tegen Nieuwkoop geen kans op de overwinning. De bezoekers hadden bij rust al een 0-2 voorsprong opgebouwd. In het tweede bedrijf zorgde Nick Ammerlaan nog voor de 1-2, maar de sterke Nieuwkopers sloten het duel af met een 1-4 overwinning.

3e klasse C

VVOR – OLIVEO

OLIVEO kwam goed uit de startblokken tegen VVOR. Bob Ruigrok opende de score al in de eerste minuut waarna tien minuten later Noah Boer voor de 0-2 zorgde. Na de 1-2 van VVOR schoot Bob Ruigrok al snel de bal door de benen van de keeper het doel in: 1-3. Nog voor de rust bracht VVOR de spanning terug in het duel en gaf het scorebord een 2-3 stand aan. In de tweede helft miste OLIVEO een strafschop, maar besliste het duel wel in haar voordeel. Gerben Pels stelde op aangeven van Dewi van Wichen de zege veilig: 2-4.

DSVP – Zwarte Pijl

In een zeer aantrekkelijke wedstrijd met leuk en aanvallend voetbal van beide kanten kwam Zwarte Pijl op een 0-1 voorsprong. Een goede vrije trap werd netjes ingekopt door Agbor Eyongakpa. DSVP raakte niet van slag en bleef de aanval zoeken en dat resulteerde in de tweede helft in de 1-1.  Rick de Bruin was van elf meter trefzeker. In de slotfase waren er kansen te over. DSVP zag een enorme kans verloren gaan toen de bal vlak voor het doel over werd geschoten.

Charlois sv – Ariston’80

De studenten hadden tegen de Rotterdammeers een off-day en misten daardoor de kans om zich vlak achter de topploegen te nestelen. De teams gingen de rust in zonder te scoren. Na de doelwisseling nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong. Bart van der Krol bracht Ariston’80 weer terug in het duel. Na de 3-1 van Charlois bracht Jorge Bonekamp de spanning weer terug. Het was niet voldoende om een onnodige 3-2 nederlaag te voorkomen.

DHL – SEP

In de Delftse stadsderby opende Cas Harte namens DHL de score uit een vrije trap. SEP kwam vlak voor rust terug in het duel. Een afvallende bal werd door Kelvin Franken goed in het doel geschoten: 1-1. Na de thee werd er goed gestreden om de winst. Pas in de 93e minuut werd de winnende treffer geproduceerd. Milan Stolze schoot DHL naar een 2-1 overwinning.

3e klasse D

Excelsior’20 – VDL

Boven VDL beginnen zich donkere wolken samen te pakken. De club uit Maassluis heeft pas één overwinning kunnen boeken dit seizoen. Ook het duel tegen Excelsior’20 ging verloren. Tot aan de rust kon VDL het nog aardig bijbenen, maar na de thee liepen de Schiedammers weg naar een 3-0 overwinning. Arbiter Van Aalst deelde aan VDL-spelers Kees Ketting en Kemal Fakili rood uit.

(Meer foto’s van DHL-SEP zijn HIER te zien)