Zaterdag 2E: SVC’08 heeft geluk van koploper tegen Berkel

De wedstrijd tussen SVC’08 en Berkel stond in het teken van de spelers die ontbraken. Bij Berkel was sprake van een Corona-uitbraak en bij SVC’08 ontbrak aanvoerder Jordy de Bruin nog. Berkel kwam dus echt met het idee te overleven en een puntje mee te pikken, terwijl bij SVC’08 de kers op de taart ontbrak.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

De wedstrijd kende een enthousiaste start van SVC’08. De aanval werd vooral gezocht over de rechterflank via Thomas Hughes. Zijn schot op doel na een klein kwartier was een waarschuwing voor doelman Jim Visser. Berkel stelde hier in de twintigste minuut een hard schot van Emircan Bagcan tegenover, waarvoor Wesley Storm gestrekt naar de hoek moest. Helaas moest de toeschouwer het hier eigenlijk wel mee doen. Het spel was van beide kanten slordig en van gevaarlijke situaties voor het doel was dan ook geen sprake. Toen scheidsrechter Karremans, die de wedstrijd geroutineerd leidde, affloot voor de rust was er dan ook niets opwindends gebeurd.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Beide ploegen wilden wel, waardoor er wel sprake was van een open wedstrijd maar de precisie ontbrak en aanvallend konden beide ploegen geen potten breken. De defensies waren aan beide zijden de baas.

Na zestig minuten kwam pas het eerste gevaar weer van SVC’08 door Thomas Hughes, maar ook dit liep op niets uit. Trainer Jeffrey Frijters bracht good-old Jeffrey van der Meer en de kopsterke Sherdinant Michel in om toch nog iets te forceren. Maar juist aan de andere kant was het schrikken voor SVC’08 toen Berkel in de tweeëntachtigste met een hard schot de paal raakte.

Zo stevende de wedstrijd af op een bloedeloos gelijkspel zonder treffers. Uw verslaggever zocht bij negentig minuten vast de warme catacomben op toen het gejuich van het publiek hem terug naar het veld deed snellen. Het bleek dat Sherdinant Michel een vrije trap van Thomas Hughes koppend had afgerond: 1-0. Zo ontsnapte SVC’08 op de valreep aan puntverlies, waardoor het de koppositie behoudt. De druiven waren voor Berkel begrijpelijk zuur. Het had tot aan het eindsignaal gestreden voor een punt en had die eerlijk gezegd ook verdiend.

Maar de wetten van het voetbal zijn soms onrechtvaardig en in dit geval ten gunste van SVC’08.