Tweede Divisie: Excelsior Maassluis nipt onderuit tegen Kozakken Boys

Excelsior Maassluis kwam op eigen veld vlak voor rust op een 0-1 achterstand te staan tegen Kozakken Boys. Na rust kregen de bezoekers nog via een strafschop de kans om de marge te verdubbelen, maar doelman Boks stopte de elfmetertrap. Ook Excelsior Maassluis bleek niet in staat na rust het vijandelijke net te vinden.

Tekst: Ton Beije

In de openingsfase waren de teams aan elkaar gewaagd. Een schot van afstand van de thuisploeg belandde in handen van doelman Jansen van Kozakken Boys. Een prima kans voor de ploeg van trainer Dogan Corneille was er in de twaalfde minuut maar een kopbal van Gabri Urbanus werd van de lijn gehaald door Lowie van Zundert.

Rood

In de twintigste minuut moest doelman Tom Boks van de gastheren in actie komen op een inzet van Lowie van Zundert. Drie minuten later moest Excelsior Maassluis met tien man verder. Redouan Omar Ouali greep Vermeulen bij de keel en kreeg gelijk de rode kaart voorgehouden van scheidsrechter Nick Tunnissen. Vijf minuten voor rust had Excelsior Maassluis pech, toen een schot van Devin Plank (foto) de paal trof. Aan de andere kant verdween een schot van Johnny Lommers in het zijnet. Op slag van rust nam Kozakken Boys de leiding. Op aangeven van Lommers tikte Kevin Vermeulen de bal langs doelman Boks: 0-1. Daarna nog een gevaarlijk schot van Ugur Altintas, maar doelman Boks bracht redding, zodat de rust aanbrak met die 0-1 stand.

Strafschop

Twee minuten na de pauze stuitte Lowie van Zundert op doelman Boks. Kozakken Boys kreeg kansen, maar de 0-1 bleef voorlopig op het bord staan. Na dik een uur kregen de bezoekers dé kans om de marge te verdubbelen, maar Johnny Lommers zag zijn inzet knap gestopt worden door doelman Tom Boks. Even later mazzelde de thuisploeg met een bal op de paal. Met nog zo’n tien minuten te gaan kreeg Kozakken Boys een enorme mogelijkheid om via een strafschop de 0-2 aan te tekenen. Maar Van Zundert zag geen kans om doelman Boks te kloppen vanaf elf meter. Excelsior Maassluis zette in de slotfase nog even aan op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd een heikel moment voor het doel van de ploeg uit Werkendam, maar een treffer leverde het de gastheren niet op. Aan de andere kant nog pogingen van Lommers en Ugur Altintas, maar na het laatste fluitsignaal gaf het scorebord nog steeds de 0-1 stand aan.

Lees verder