Tweede Divisie: Scheveningen verliest onverdiend in slotminuut

Lange tijd leek het ernaar uit te zien, dat zowel Scheveningen als Rijnsburgse Boys hun goede reeks in de voorgaande wedstrijden zouden continueren. Omdat Rijnsburgse Boys in de slotminuut nog de 1-2 scoorde, bleven ze ongeslagen in de afgelopen elf wedstrijden en voor Scheveningen, dat meer had verdiend, viel het doek van de goede reeks.

Tekst: John Carlier            |      Foto’s: Cor Spruijt

Gelet op de hoge stand van Rijnsburgse Boys op de ranglijst leek het voor Scheveningen geen gemakkelijke opgaaf om haar goede reeks in de afgelopen wedstrijden te continueren. Maar de wedstrijd liet zeker een ander beeld zien, omdat er diverse momenten waren waarin Scheveningen de mogelijkheid had om de 1-0 op het scorebord te zetten. Zowel in de eerste als tweede helft was de ploeg van trainer John Blok gelijkwaardig, maar helaas moest het team accepteren dat Rijnsburgse Boys toch nog de drie punten naar huis kon meenemen.

Rijnsburgse Boys begon goed aan de wedstrijd en had in de eerste minuut al de mogelijkheid om te scoren, maar het vizier van Roderick Gielisse stond niet goed, want zijn schot ging hoog over. Na deze mogelijkheid speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld en bij counters werd door beide verdedigingen goed opgetreden.

Ook Scheveningen liet zich bij een counter gelden, waarbij Lex Immers ook in de achtste minuut een kans kreeg om te scoren. Zijn schot ging echter naast. Een zeer aantrekkelijke start van de wedstrijd waarin Scheveningen liet zien zeker niet de mindere te zijn. Dat bleek zeker in de dertiende minuut, toen forceerde Scheveningen twee corners achter elkaar waarbij Lex Immers bij de tweede hoekschop de bal recht in de handen van keeper Wesley Zonneveld, oud-doelman van Scheveningen, kopte.

Na deze mogelijkheid was er weer een fase waarin Rijnsburgse Boys domineerde en waarin Bram Ros de mogelijkheid kreeg om te scoren. Ook zijn kopbal kwam door een perfecte voorzet van de snelle Furhgill Zeldenrust in de handen van keeper Sven van der Maaten. Op basis van deze kansen bij beide teams werd een beeld geschetst waaruit bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Er was geen enkele sprake van een onsportieve strijd, toch liep Nino Klaver in de 32e minuut voor het onderuithalen van Mehmet Aldogan tegen een gele kaart op.

Zoals de hele eerste helft al liet zien waren er kansen aan beide kanten waarbij Lex Immers het in de 33e minuut nog probeerde met een afstandsschot en ook Mehmet Aldogan de keeper kon testen, maar in beide gevallen stond Wesley Zonneveld op de goede plek. Uiteindelijk bleef het bij rust 0-0.

De tweede helft begon Rijnsburgse Boys met Jeffrey Jongeneelen als invaller voor Delano Asante. Of de invaller of de thee had iets gedaan met Rijnsburgse Boys, want de bezoekers begonnen erg goed. Vanuit een counter kwam in de 48e minuut de bal bij Furhgill Zeldenrust en met zijn snelheid passeerde hij gemakkelijk de verdediging en kon hij van ver buiten het strafschopgebied de bal in de uiterste hoek knallen. Een juweel van een doelpunt en voor Sven van der Maaten onhoudbaar: 0-1. Drie minuten later had het 0-2 kunnen zijn, want ook Dani van der Moot had op aangeven van Jeffrey Jongeneelen de 0-2 op zijn slof, maar zijn schot werd nog net tot corner verwerkt. Een minuut later weer een mogelijkheid voor Dani van der Moot, maar ook zijn schot werd door verdediger Gautam Kalpoe tot corner verwerkt.

Heel even leek het erop dat Rijnsburgse Boys toch de score zou verhogen, maar het tegendeel bleek in de 56e minuut toen bij een counter van Scheveningen de bal terecht kwam bij Michael de Niet. Ondanks het feit dat hij door meerdere verdedigers werd gehinderd zag hij toch kans de bal over de lange keeper te wippen. Een terechte 1-1 stand.  Scheveningen voelde dat er meer inzat en op basis hiervan had gaf Lex Immers Tim Peters de kans voor de 2-1, maar zijn kopbal werd nog net tot corner verwerkt. Hierna wisselde trainer John Blok. Hij bracht Maarten Rieder in het veld voor Robert van Koesveld.

Beide teams bleven goed spelen maar echt uitgespeelde kansen kwamen er niet. Wellicht door deze situatie ging ook Rijnsburgse Boys wisselen. Bram de Bruin kwam in het veld voor Roderick Gielisse. Ook Scheveningen wisselde en Julian Markvoort Bekevoort kwam binnen de lijnen voor Tim Peters.

Het leek erop dat beide teams voor de 1-1 gingen ondanks het feit dat er in de 87e minuut nog een kans was voor Michael de Niet, maar zijn schot ging over. Toch was het Rijnsburgse Boys dat geheel onverwachts kans zag om te scoren. Voorafgaand aan dit doelpunt had Rijnsburgse Boys toch nog twee wissels ingebracht. Een vrije trap vanaf de zijkant van het veld kwam in een mêlee van spelers terecht waarna Bram Ros nog kans zag om de bal achter Sven van der Maaten te werken.

Deze 1-2 was gezien de wedstrijd onterecht, waardoor er enige frustratie ontstond bij Scheveningen wat Mitchell de Vlugt en Ruben Koorndijk een gele kaart opleverde. De goede reeks in de afgelopen weken werd door deze onterechte nederlaag onderbroken, maar gelet op het spel mag er zeker hoop zijn op een goed vervolg na de winterstop.