Kevin van der Geest ook volgend seizoen hoofdtrainer van VELO

Het bestuur van VELO heeft met hoofdtrainer Kevin van der Geest (foto) overeenstemming bereikt over verlenging van zijn contract. De trainer gaat volgend jaar na de zomerstop zijn vierde seizoen in bij VELO.

Met de eerste periodetitel op zak en de titel “winterkampioen” sloot de hoofdmacht van VELO de eerste seizoenshelft zeer succesvol af. Dat is ook het moment waarop TC en trainer met elkaar evalueren over het aflopende contract. Na een positief advies van de spelersraad en een positieve evaluatie door de TC, heeft ook Kevin van der Geest aangegeven zijn verblijf in Wateringen graag te willen verlengen.

Uitdaging

Van der Geest over zijn contractverlenging: ,,Drie jaar geleden ben ik de uitdaging aangegaan bij VELO. We hadden een aantal doelen gesteld. We moesten een stabiele eersteklasser worden, waarbij prestatie en plezier voorop staan. Er stond een ervaren, maar oudere groep, dus voor de levensvatbaarheid moest er een verjonging plaatsvinden in de selectie. Het eerste elftal moet een herkenbaar elftal zijn met grotendeels ‘eigen’ spelers en we willen ieder jaar een stapje beter qua organisatie rondom de selectie en het eerste elftal. Veel doelen zijn behaald, echter zijn we nog niet klaar. We gaan een vierde jaar met elkaar door. We willen structureel in de top vijf van de eerste klasse spelen,” aldus Van der Geest.

Speerpunten

De faciliteiten en organisatie waren ook voor de TC speerpunten van het verbeterplan. Bestuurslid Technische Zaken Raymond van Asten daarover: ,,Spelers van onze selectie krijgen niet betaald en betalen zelfs gewoon contributie en selectietoeslag, zoals al onze selectiespelers bij de jeugd en senioren. Dat is niet zo gewoon in de eerste klasse. Dat betekent dat je best wel eens concurrentie hebt van clubs die spelers proberen te interesseren met een leuke vergoeding. Bij VELO willen we zorgen dat het onze selectiespelers ‘aan niets’ ontbreekt. Daarom zorgen we voor een goede organisatie en goede faciliteiten. Tot slot zorgen we altijd voor een herkenbare VELO-spelersgroep. Wij zijn trots op onze huidige selectie met grotendeels zelf opgeleide spelers, ook in ons tweede elftal en O23-team.”

Trainingskamp

De selectie van VELO 1 gaat 2023 fris en fanatiek starten met een trainingskamp op Gran Canaria van 4 tot en met 9 januari, alwaar de selectie verblijft in Hotel Dunas Mirador. De trainingsfaciliteiten zijn daar ideaal voor de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ook VELO 2 en O23 beleggen een trainingskamp. Ze blijven iets dichter bij huis, want zij gaan naar Arnhem. Van Asten: ,,We zijn op dit moment, per direct, nog op zoek naar een verzorger voor de selectie. Voor deze rol kan men zich melden bij mij of Pascal van Eck. Je kunt mailen naar: r.vanasten@velovoetbal.nl

 

 

Lees verder