Westland Cup: FC ’s-Gravenzande wint op Polanen van sc Monster

In het toernooi om de Flynth Westland Cup speelde FC ’s-Gravenzande donderdagavond tegen sc Monster op sportpark Polanen. Na een 0-2 stand bij rust, zegevierde FC ’s-Gravenzande uiteindelijk met 0-3.

Tekst: Jan Hoogenraad

In een redelijke eerste helft was FC ’s-Gravenzande de bovenliggende partij, al was er een eerste kans voor sc Monster toen Jesper Warbout naast schoot. Voor FC ’s-Gravenzande was de eerste mogelijkheid voor Casper Zwaanswijk, maar hij zag zijn inzet gestopt woden. Na ruim twintig minuten spelen zag voor sc Monster Keke Stam doelman Jouvenaar wat ver voor zijn doel staan en probeerde het met een afstandsschot, maar die poging ging naast. Na nog een inzet van Roy van Beek en Tyler Journey Mulder mocht Roy van Beek vlak voor de zestienmeterlijn een vrije trap nemen. De bal werd in eerste instantie gestopt door doelman Jari Baggerman, maar hierna stond Casper Zwaanswijk op de juiste plaats om alsnog binnen te koppen: 0-1. Hierna weer een poging voor sc Monster, maar Bink den Brabander vond doelman Jurrian Jouvenaar op zijn weg. Vlak voor rust belandde de bal uit een vrije trap van Roy van Beek nog op de lat, maar toen even later Nick Ruigrok goed voorgaf, speelde Sil van Ooijen (foto) zich vrij en bracht de ruststand op 0-2.

Matige tweede helft

Met de nodige wissels in beide elftallen werd het spel van FC ’s-Gravenzande er niet beter op na rust. Sc sonster probeerde nog wat terug te doen. En inzet van Jordi van Maanen werd door doelman Jouvenaar over de lat getikt en een schot van Thijme van der Arend was ook een prooi voor diezelfde doelman. Vervolgens waren beide spelers nog een keer dicht bij een doelpunt, maar beide schoten de bal net naast. Bij FC ’s-Gravenzande werd een schot van Roy van Beek tot hoekschop verwerkt en uit een voorzet van Angelo Zwiers schoot Yuri Westhoff de bal rakelings naast. Ook Yordi Klepke was nog kansrijk, maar schoot de bal over de kruising. Jordi van Maanen van sc Monster verscheen nog alleen voor Jurrian Jouvenaar, maar wist niet te scoren.

Debuut

Zes minuten voor tijd bepaalde Angelo Zwiers de eindstand op 0-3 in ’s-Gravenzands voordeel. Twee spelers van FC ’s-Gravenzande maakten hun debuut in het eerste elftal en deden het zeer verdienstelijk. De namen van de 16-jarige Tyler Journey Mulder en 17-jarige Daan van de Burg uit O18 zullen zeker in de toekomst vaker voorkomen bij de hoofdmacht van FC ’s-Gravenzande. Het duel stond onder leiding van Stanley van Lith, die langs de lijn geassisteerd werd door Arend Noordam en Kenly van der Kruk.

Door deze overwinning is FC ’s-Gravenzande een ronde verder in het toernooi om de Flynth Westland Cup en zal in de volgende ronde het Poeldijkse Verburch de tegenstander zijn.

Spelersgroep FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Ardi Luijendijk, Tyler Journey Mulder,   Jorik Koppers, Roy Vermolen, Bas Sommeling, Casper Zwaanswijk, Angelo Zwirs, Roy van Beek, Sil van Ooijen, Nick Ruigrok, Daan van de Burg, Yuri Westhoff, Frank Broos, Yordi Klepke.

Spelersgroep sc Monster:
Jari Baggerman, Vince Franken, Ruben de groot, Keke Stam, Bo Olsthoorn, Bink Brabander, Bryan Hogervorst, Ramon Breurs, Jesper Warbout, Ali Omar, Jordi van Maanen, Randy de Wilde, Bas den Brabander, Thijme van der Arend, Nick van der Knaap.

Lees verder