Zaterdag 2E: Geen wijziging in stand na uitspelen restant FC Skillz-HMSH

Het restant van de op zaterdag 1 oktober gestaakte wedstrijd tussen FC Skillz en HMSH waar zoveel over geschreven en ook zeker gezegd is, mocht nu eindelijk aanvangen. Omwille van de scheefgroei in de competitie zou de uitslag nog van invloed kunnen zijn voor de koppositie, daar ook SVC’08 – dat ook meestrijdt – nog een restant heeft in te halen tegen RKDEO. Deze wedstrijd vangt echter aan op 14 januari.

Tekst: Terry Konings   /     foto’s: Aad van der Knaap

Het devies was duidelijk voor beide partijen. Er stonden nog veertien speelminuten op het bord, waarbij HMSH het restant moest vervolgen met tien man ten gevolge van een eerder opgelopen rode kaart. FC Skillz mocht beschikken over elf veldspelers en schroomde er niet voor volledig va banque te spelen hopende op dat ene doelpunt.

Gezien het feit, dat HMSH strijdt tegen degradatie is ook voor de Vrederustlaan-bewoners elk punt een ‘gewonnen’ punt en dat was te merken ook. FC Skillz trok ten aanval en zocht naar een gaatje in de muur, die HMSH optrok. Het ijzige veld speelde hierbij, gezien de weersomstandigheden, immers ook een rol, daar goed positiespel haast niet mogelijk was. Met kunst en vliegwerk probeerde HMSH  haar doel schoon te houden.

In de laatste minuut van het restant veerde de bank van FC Skillz nog op, omdat het leek alsof de balvaardige routinier Shibi Rojer toch nog voor de 2-1 zorgde. De bal belandde echter op het doel van HMSH. Hiermee bleef de stand van 1-1 dan ook ongewijzigd en gaat het boek van de gestaakte wedstrijd FC Skillz – HMSH eindelijk dicht.

Lees verder