Zaalvoetbaloverzicht: zvv Den Haag haalt eerste zege binnen

Ondanks dat in de loop van de week de weeromstandigheden in de avonduren slechter werden, moesten de wedstrijden in de zaalvoetbalcompetitie onder druk van de KNVB toch verplicht doorgaan. Er was één arbiter op een lager niveau, die desondanks geen risico nam en het duel heeft geannuleerd.

Eredivisie Mannen

zvv Den Haag – Groene Ster

Op het moment dat de beslissingen al zijn gevallen, behaalde zvv Den Haag haar eerste overwinning van dit seizoen. De ploeg was eindelijk redelijk compleet met een paar sterkhouders weer aanwezig. zvv Den Haag begon vanaf de eerste minuut met volle druk op Groene Ster en die ploeg was daardoor verrast en kwam niet onder die druk uit. Het Haagse team heeft praktisch de gehele wedstrijd vol kunnen houden.

Na doelpunten van Mohamed el Ousrouti (foto) en vier treffers van Boukhari van zvv Den Haag en het tegendoelpunt van Nabil Azzanagul werd de rust bereikt bij een 5–1 stand. Na de pauze waren de teams wat beter aan elkaar gewaagd. Namens zvv Den Haag scoorden Mo Ouarraki (3x), Mohamed el Ousrouti (2x), Boukhari en Shwendel Cijntje (beiden eenmaal) en bij Groene Ster uit Vlissingen waren Isvan Bakx (2x) en Haitam Kadiri trefzeker. Het laatste fluitsignaal kwam bij een eindstand van 11-5

1e divisie A

Scagha’66– FC Westland

FC Westland wist niet van koploper Scagha’66 te winnen. De mannen van coach James Dhanai verloren in Schagen met liefst 7-3. Klik HIER voor het verslag van die wedstrijd.

Topklasse B

Zuid West DH – Multicult

In sporthal Overbosch in Den Haag zag de Marokkaanse scheidsrechter Abderrahim Essaghir een zeer spannend duel met twee ploegen, die veel Marokkaanse spelers in de gelederen hebben. De wedstrijd eindigde in 6-7 in het voordeel voor de bezoekende ploeg van coach Basri Güçlü. Namens Multicult scoorden Djamel Boerstra (4x), Ayoub Kaddouri, aanvoerder Ali Boussaboun en Soufyan Achahbar (allen 1x) en voor de thuisploeg van coach Rachid Laari wisten Mohamed Bohaloua, Redouan Azougagh (beiden 2x), Nabil Azouagagh en aanvoerder Mohamed El Haddioui het vijandelijke net te vinden.

Tijdens de wedstrijd kreeg Ali Boussaboun nog een gele kaart getoond van arbiter Abderrahim Essaghir vanwege een Arabische scheldwoord, waar een Nederlandse scheidsrechter een rode kaart voor zou hebben gegeven.

FC Westland 2 – Rotterdamse Studenten

In sporthal Jan van der Valk (Poeldijk) was het een bijna eenzijdig duel. Het reserveteam van FC Westland won van de Rotterdamse Studenten, na een ruststand van 2-1, met 7-1. Namens de Westlanders troffen Morad Naimi (4x) en trainer/speler James Dhanai (3x) doel. Namens RS scoorde voor de rust bij de stand van 2-0 Luis Moreno Perona de eretreffer.

FC Boshuizen – zvv Den Haag 2

In sporthal De Zijl in Leiden zag scheidsrechter Karun Binda het reserveteam van zvv Den Haag winnen van de hoofdmacht van FC Boshuizen met 5-9. Namens zvv Den Haag 2 verzorgden Luthmarnick Maria (5x) en Nafal Boutkabout (4x) de productie.

ASW – Stompwijk’92

In de Waddinxveense De Dreef kon Stompwijk’92 ook de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022 niet tot winst komen. ASW won met 5-2. Namens Stompwijk’92 scoorde Sem Sweere en Sem van der Salm.

Hoofdklasse C

ASW 2 – Stanga

Stanga begon sterk aan de wedstrijd en kwam snel op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Madan Moti en Maurice de Wit. ASW kwam, via Twan Ottevanger, terug in de wedstrijd, maar voor rust maakte Roger Smees de 1-3. Na rust was het Stanga, dat constant aan de bal was en kans na kans miste. ASW wist wel het doel, wederom via Ottevanger, te vinden en kwam terug in de wedstrijd door de 2-3 te maken. Rico Kogeldans kwam meteen met het antwoord door de 2-4 aan te tekenen. ASW ging met een meevoetballende keeper spelen en kwam, ia Hamza Benhammadi, alweer terug in de wedstrijd. Uiteindelijk maakte Roger Smees aan alle illusies een eind door de 3-5 eindstand op het scorebord te laten zetten.

Tutor – Futsal Rotterdam 3

In de kleine hal van de TU sporthallen verloor het team van coach Nuno Pereira, na een ruststand van 1-2, onder leiding van arbiter John Duinker met 2-3. Lasse Bruun gaf tweemaal de doelman van de tegenpartij het nakijken. Voor deze jonge speler was dit het allerlaatste duel dat hij speelde voor de Delftse studenten.

zvv Den Haag 3 – FC Boshuizen 2

zvv Den Haag 3 had geen kind aan het reserveteam van FC Boshuizen. De eerste twee treffers voor de thuisploeg kwamen voor rekening van Anwar Beeldstroo. Na de 2-1 van Said Ajar mikten Ryan van Vliet, Zanóah Pieris, Franklin van Vliet en André Rumampuk (met een zuiveren hattrick) raak.