Jessica Torny verlaat KNVB en wordt trainer Feyenoord-vrouwen

Assistent-bondscoach Jessica Torny verlaat de KNVB en is door Feyenoord aangetrokken als nieuwe trainer voor het eerste vrouwenteam. Begin januari begint zij daar aan de tweede seizoenshelft van de Azerion Vrouwen Eredivisie, waar Feyenoord sinds 2021 in uitkomt.

Sinds 2015 was Torny in dienst bij de KNVB waar ze als coach aan de leiding stond op twee jeugd WK’s en vijf jeugd EK’s van Meiden onder 16, Vrouwen onder 19 en Vrouwen onder 20. Met het laatstgenoemde team eindigde Torny afgelopen zomer op het WK in Costa Rica verrassend op de vierde plaats. Sinds de zomer van 2021 was de Vriezenveense assistent-bondscoach van de OranjeLeeuwinnen.

Begrip

Jan Dirk van der Zee, namens de directie, op de KNVB-site: ,,Jessica komt uit onze eigen opleiding en beschikt als één van de weinige Nederlandse vrouwen over het hoogste trainersdiploma – de UEFA Pro Licentie. Daar zijn we natuurlijk trots op. Jessica is een ambitieuze trainer, die beschikt over de nodige ervaring in het vrouwenvoetbal en Feyenoord heeft op zijn beurt mooie plannen, dus we hebben alle begrip voor haar keuze en gunnen haar deze mooie stap.”

Uitdaging

Jessica Torny zegt zelf: ,,Ik heb een heel mooie en leerzame tijd gehad bij de KNVB. Natuurlijk is het missen van het WK komende zomer jammer, maar de mogelijkheid om hoofdcoach te worden bij Feyenoord kwam voorbij en ik wilde de uitdaging heel graag aangaan. Er zit veel potentie in de selectie van Feyenoord en de club is echt ambitieus aan de slag gegaan met vrouwenvoetbal. Ik kijk ernaar uit om te beginnen. Uiteraard wens ik de speelsters en de staf van Oranje ontzettend veel succes op het WK.”

Even leek ook de naam van de bij de ADO Den Haag Vrouwen vertrekkende Sjaak Polak in de wandelgangen te worden genoemd om de functie bij de Feyenoord-vrouwen aan te gaan. De KNVB is momenteel in gesprek voor opvolging van Jessica Torny en zal daar op korte termijn over communiceren.

(Bron: KNVB)

Lees verder