‘Maurice Steijn zou bij een club als PSV passen’

Maurice Steijn (foto) kijkt terug op een uitstekende eerste helft van het seizoen bij Sparta. De Rotterdammers staan in de Eredivisie op een knappe zesde plaats. Op trainingskamp heeft de clubleiding al met Steijn gesproken over de toekomst.

Hagenaar Steijn ligt op Spangen nog vast tot medio 2024. Beide partijen hebben op trainingskamp ook voorzichtig gesproken over de periode daarna. Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta zegt daarover op VoetbalPrimeur: ,,We hebben vorige week op trainingskamp inderdaad met elkaar gesproken over de toekomst, zoals we dat met de gehele staf en de directie doen. We hebben teruggeblikt, maar ook al wat verder gekeken. We hebben afgesproken om rond april met elkaar om de tafel te gaan.”

Gerard Nijkamp, technische directeur Sparta (Foto: Orange Pictures)

PSV

Eerder stak oud-trainer Henk ten Cate al de loftrompet over Steijn. In een interview met Voetbal International zei Ten Cate, dat hij Steijn op termijn wel bij PSV werkzaam zou zien. Ook Nijkamp bevestigt die gedachte, maar hoopt Steijn langer voor Sparta te behouden. Hij: ,,Maurice moet hier nog een paar jaar blijven om Sparta verder te helpen. Ik denk wel dat hij bij een club als PSV zou passen.”

(Foto Maurice Steijn: Mischa Keemink-WaterwegSport.nl)

Lees verder