Ronald Hes, trainer Vitesse Delft: ,,We moeten meer aan voetballen toekomen”

Vitesse Delft is halverwege deze competitie nog volop in de race voor de titel., De formatie van trainer Ronald Hes (foto) staat met FC Skillz op een gedeelde eerste plaats met 21 punten. Koploper is SVC’08, ook met 21 punten, maar uit tien duels omdat de gestaakte wedstrijd tegen RKDEO nog moet worden uitgespeeld.

Tekst: Ton Beije

Kijkend naar de stand bij het ingaan van de winterstop is Ronald Hes niet ontevreden. ,,Ik denk dat als we terugkijken, dat we in de eerste twee wedstrijden te weinig hebben gekregen, dat was tegen FC Skillz en SVC’08. Maar tegen VFC hebben we een punt te veel gekregen, dus ik kan wel leven met deze stand. Het is dus in mijn ogen een terechte stand op dit moment.”

Derby’s

Vitesse Delft is van oudsher een zaterdagclub. Dit seizoen zijn er de nodige clubs – door de horizontale overstap – bijgekomen uit het zondagvoetbal. Hes is daar niet ongelukkig mee. ,,Ik vind het wel prettig. Er zijn meer derby’s bijgekomen, er is meer publiek en we zijn minder tijd kwijt aan het reizen.”

Zorgen

Kijken naar de ranglijst kan het een spannende tweede helft van het seizoen worden. Hes: ,,Ik verwacht – en daar ga ik vanuit – dat we de tweede seizoenshelft meer aan het voetballen toe kunnen komen, want ik ben tot nu toe wel tevreden over het resultaat, maar het voetbal kan en moet wel beter.” Toch is er een ding waar Hes zich zorgen over maakt. ,,Ik hou mijn hart vast met alle gestaakte wedstrijden in deze afdeling. De door de KNVB uitgedeelde straffen betreffende deze stakingen, daar is totaal geen touw aan vast te knopen. Dat zou zeker nog invloed kunnen hebben als dit zo doorgaat in deze afdeling.”

Portugal

Vitesse Delft heeft de week voor Kerst nog getraind en pakt de draad weer op op 5 januari. Hes: ,,Dan starten we met de tweede helft van de competitie. Op 8 januari vertrekken we naar Portugal waar we zes dagen vertoeven met een vol programma, zodat we fit aan de start staan om 21 januari tegen Westlandia te spelen. Dat trainingskamp is als vanouds georganiseerd door Pieter van Veen samen met Trainingskampen.nl.”.

Lees verder