Piet Boon, trainer HVC’10: ,,De bal ligt nu bij onszelf”

HVC’10 staat na elf competitieduels in de zaterdag tweede klasse E niet op een positie, die trainer Piet Boon (foto) vooraf had ingeschat. Dat betekent, dat er in de tweede seizoenshelft een duidelijke inhaalslag moet worden gemaakt door de Hoekenaren.

Tekst: Ton Beije

HVC’10 huist op een elfde plaats en heeft net als nummer twaalf Full Speed twaalf punten binnengehaald. De twee ploegen die daaronder staan hebben inmiddels al een duidelijke achterstand opgelopen. HMSH voorlaatste met vier punten en Wilhelmus sluit de rij met slechts één punt.

,,Het was een moeilijke eerste seizoenshelft, waarin we bij lange na niet ons niveau hebben gehaald, zeker niet in de eerste vijf, zes wedstrijden”, kijkt trainer Piet Boon achterom. Toch is Boon een realist: ,,Onze huidige positie is terecht, want we hebben zelf niet gebracht wat we hadden moeten brengen.”

Verfrissing

De competitie is er, met de overkomst van de nodige clubs uit het zondagvoetbal, zeker niet eenvoudiger op geworden. ,,Toch kijk ik daar positief naar”, zegt Piet Boon, ,,het levert meer derby’s op met andere tegenstanders, dat is echt een verfrissing.”

Lastig

De HVC’10-trainer weet dat zijn ploeg de komende maanden de nodige punten bij elkaar moet sprokkelen. ,,Het wordt een heel lastige tweede seizoenshelft”, voorspelt hij. ,,In onze poule kunnen we van iedereen winnen, maar ook van iedereen verliezen. De bal ligt bij onszelf. We zullen bereid moeten zijn om met elkaar, iedere wedstrijd, ons niveau te halen. Een voordeel is dat Michael van den Bos, na een zware blessure, hoogstwaarschijnlijk weer kan spelen na de winterstop.”

Teambuilding

HVC’10 gaat zich op die tweede helft op een bijzondere manier voorbereiden. Trainer Piet Boon: ,,Onze zeer actieve, creatieve spelersraad heeft een lang weekend georganiseerd van zes tot en met acht januari, dat bol staat van plezier, teambuilding, voetbal en gezelligheid. Het is prachtig om te zien, dat de spelers initiatief nemen en dit voor de totale selectiegroep in elkaar zetten.”

 

 

 

 

 

Lees verder