Mark Moen (Wippolder): ,,Wij willen graag bij de eerste vijf eindigen”

Wippolder is niet alleen een nieuwkomer in de eerste klasse, maar ook in het zaterdagvoetbal. Als zoveel andere clubs, maakte ook De Delftse club de horizontale overstap naar het zaterdagvoetbal. Als gepromoveerde ploeg heeft Wippolder het in de eerste helft van het seizoen zeker niet slecht gedaan.

Tekst: Ton Beije

Toch kijkt trainer Mark Moen (foto) met wat gemengde gevoelens terug op die eerste elf duels. Hij: ,,We wonnen er zes en dat is als promovendus in deze sterke eerste klasse natuurlijk prima. Desalniettemin hebben we het gevoel dat we van een aantal tegenstanders waar we nu van verloren hebben, in de return de punten kunnen pakken. Iedereen is aan elkaar gewaagd en veel ploegen doen dus niet voor elkaar onder.”

Blessures

,,Met het langdurig wegvallen van Müller, De Jong, Hellemons, Spaan en een vijftal spelers met andere blessures werd ondanks een brede selectie de spoeling toch wat dunner”, gaat Moen verder. ,,Des te knapper is het resultaat dat wij behaald hebben, maar van een aantal momenten moeten we leren. De snelheid waarmee mijn spelers zich aangepast hebben en er elke keer bovenop klappen, ook in deze eerste klasse, geeft een goed gevoel en vertrouwen voor de resterende wedstrijden.”

Terecht

Moen heeft dus vrede met de stand bij het ingaan van de winterstop. ,,Die gedeelde vierde plaats is denk ik gezien de gespeelde wedstrijden terecht. Je hebt altijd wedstrijden waarin je op een minder gelukkige manier de punten verspeelt en wedstrijden die je toch naar je toe weet te trekken. Aan het einde van de rit sta je waar je staat.”

Sterker

Wippolder was eind vorig seizoen één van die clubs die de horizontale overstap maakte. Hoe kijkt Moen daarop terug? ,,Een prima stap, die de competities sterker maakt en waarmee het niveau omhoog wordt getrokken uiteindelijk. Het zat er al even aan te komen en het is afgelopen seizoen met een soort big bang van clubs die overgingen, in een versnelling gegaan. Eenieder sprak elkaar en zag het aankomen en met wat extra aandacht is er ook een mooie eerste klasse uitgekomen. Jaren ervoor werd er al over weekendvoetbal gesproken, dat kwam er niet, maar werd het deze ‘oplossing’”.

Vertrouwen

Voor de tweede seizoenshelft is Mark Moen vol vertrouwen. ,,Ik verwacht dat wij op dezelfde voet verder gaan met een gretige groep spelers met kwaliteit en een goede mentaliteit. Ook zullen er weer spelers aansluiten na een blessure, dus zijn er meer keuzes te maken en wordt eenieder nog scherper van meer concurrentie. Wij gaan ervoor om de vooraf gestelde doelstelling waar te maken en willen graag onze huid duur verkopen en bij de eerste vijf eindigen. Dit zou een geweldig compliment zijn aan de club Wippolder, die nog niet eerder op dit niveau speelde. Er is hard gewerkt achter de schermen door vrijwilligers, bestuur en andere mensen met een Wippolder-hart om het schip varende te houden en de organisatie uit te breiden. Uiteindelijk moeten de spelers het op het veld laten zien en zien we aan de punten ook dat we op dit niveau goed mee kunnen draaien.”

Wat Moen ook blij maakt als trainer, dat de competitie weer niet door Corona wordt onderbroken. Hij: ,,Heerlijk om weer gewoon bezig te zijn zonder rekening te hoeven houden met beperkingen en dergelijke zoals afgelopen twee jaar. De stops en aangepaste zaken waren vervelend, maar ook zoiets zoals vliegen met een mondkapje, zal zeker niet gemist worden.”

Marbella

Met dat vliegen doelt de Wippolder-trainer op het trainingskamp dat de ploeg weer gaat beleggen in het Spaanse Marbella, een mooie gelegenheid de ploeg klaar te stomen voor de herstart van de competitie. Moen: ,,Marbella 2023 wordt vast weer een geweldige editie. Eentje waarin we wederom hard gaan werken om ons klaar te maken voor de tweede seizoenshelft en daarnaast heb ik in het programma voldoende ruime gelaten om samen sterker te worden en te genieten.”

 

Lees verder