Theo Verbeek (Westlandia-za): ,,Lang spannend met huidige degradatieregeling”

De zaterdagploeg van Westlandia doet – nadat de eerste helft van het seizoen erop zit – gewoon mee in de titelstrijd. Het heeft slechts een punt minder dan Vitesse Delft, FC Skillz en SVC’08, al heeft de laatste nog het gestaakte duel tegen RKDEO uit te spelen.

Tekst: Ton Beije

Een vierde plaats, toch is trainer Theo Verbeek (foto) maar redelijk tevreden. ,,We kijken terug op inderdaad een redelijke eerste seizoenshelft, waarbij we sterk begonnen aan de competitie en na een mindere periode ons in de wedstrijden voor de winterstop hebben herpakt met een aantal knappe overwinningen. Kort samengevat hebben we in sommige wedstrijden misschien iets te veel gekregen en in de andere wedstrijden te weinig. Onze grootste uitdaging is om na de winterstop constanter te worden.”

Sterke tegenstanders

Over de huidige positie op de ranglijst in Verbeek helder: ,,In mijn optiek sta je na tien wedstrijden altijd op de positie waar je hoort te staan, maar dat neemt niet weg dat we na de winterbreak een aantal sterkte tegenstanders krijgen met Vitesse Delft, FC Skillz en SVC’08. Deze wedstrijden zullen voor een groot gedeelte bepalen in hoeverre we echt mee gaan doen.”

,,Als we de eerste wedstrijden na de winterstop tot een goed resultaat kunnen brengen, heb ik er alle vertrouwen in dat we mee gaan doen om de prijzen”, vult Verbeek aan.

Spannend

Ook Theo Verbeek kijkt positief aan tegen de overkomst van clubs uit het zondagvoetbal: ,,Zeker positief, we zijn al enige tijd actief in de tweede klasse, de samenvoeging van zondag- naar het zaterdagvoetbal zorgt voor mooie nieuwe affiches. In onze competitie staat het bovenop elkaar, waarbij iedereen vecht voor elk punt. De competitie zal ook lang spannend blijven met de huidige degradatieregeling.”

Voorbereiding

Ook de zaterdagploeg van Westlandia gaat zich in het buitenland voorbereiden op die tweede seizoenshelft. Verbeek: ,,We starten 3 januari weer met trainen, waarna we 12 januari zullen afreizen naar Lissabon om ons verder voor te bereiden in Portugal op het tweede deel van de competitie met – zoals gezegd – al gelijk tegenstanders van formaat.”

 

 

Lees verder