Sarina Wiegman ontvangt koninklijke onderscheiding in Engeland

De Haagse Sarina Wiegman (foto), al jaren wonend in Monster, heeft een hoge koninklijke onderscheiding ontvangen in het Verenigd Koninkrijk. Wiegman, coach van de Engelse voetbalvrouwen, werd benoemd tot Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE).

Sarina Wiegman is zeer vereerd met die onderscheiding. Aan de NOS laat ze weten: ,,Ik draag deze prestigieuze titel op aan de spelers, het begeleidingsteam en iedereen binnen de Engelse bond die onvermoeibaar heeft gewerkt voor ons gezamenlijke succes. Het was een geweldig jaar en we kijken uit naar 2023.”

Engeland doet dan ook mee aan het WK. ,,Hopelijk kunnen we Engeland trots blijven maken”, aldus Wiegman. De onderscheiding die zij heeft gekregen is de op twee na hoogste koninklijke onderscheiding in het Verenigd Koninkrijk.

Wiegman ontving haar onderscheiding omzat het Engelse vrouwenteam afgelopen zomer in eigen land naar de Europese titel leidde. Op het Britse sportgala werd zij onlangs al uitgeroepen tot coach van het jaar.

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder