VELO op trainingskamp op Gran Canaria (2)

De tweede dag begon al vroege met een goed ontbijt. De tweede training stond op het programma op het sportcomplex in Parque del Sur. Een lekkere, maar pittige training van anderhalf uur.

Na een korte wandeling bergafwaarts van een minuut of tien kwamen we aan bij de kunstgrasvelden. Na een gezellige avond moesten sommige spelers zich er even toe zetten om op gang te komen. Maar eerlijk is eerlijk, een goede training werd door iedereen afgeleverd! De keepers werden door keeperstrainer Sander Pronk onder handen genomen en sloten later aan bij de spelersgroep voor wat partijvormen. Aan het eind van de training werden er nog wat standaardsituaties geoefend, maar die bleven uiteraard buiten beeld van de camera’s.

De wandeling terug naar het hotel bergop was stevig, zeker voor de kuitjes. Een welverdiende duik in het zwembad en aansluitend de lunch. De middag had iedereen vrij en kozen de mannen ervoor om lekker aan het zwembad te liggen, te kaarten, naar het strand te gaan of ergens een drankje te gaan drinken. De staf schijnt heel goed overleg gehad te hebben in strandbar Meloneras.

Na het diner vertrok de hele groep naar sportsbar The Harrow om de wedstrijd Chelsea – Manchester City te kijken. Al snel stonden veel spelers te darten, tafeltennissen of biljarten. Daarna is iedereen nog een drankje gaan drinken in het Heineken Café. Ook dat was erg gezellig.

Vrijdag, de derde dag, was een feestdag in Spanje: Drie Koningen. Maar ook de dag waarop VELO de eerste van twee oefenwedstrijden speelde. VELO trad aan tegen ‘buurman’ GDA. In Nederland liggen de complexen slechts vijf kilometer van elkaar. Op Gran Canaria ongeveer dezelfde afstand tussen de hotels, maar wel 3.650 kilometer vanaf de thuisbasis.

GDA, dat donderdag aankwam, begon haar trainingskamp gelijk met een wedstrijd. Alle spelers van GDA kwamen dus in actie. De wedstrijd duurde tweemaal 35 minuten en VELO koos ervoor om die nagenoeg met elf dezelfde spelers te spelen, te weten: Jason Vis, Benjamin El Amrani, Mike Das, Kenan Schenkeveld, Reinier Maartense, Mo Ozdemir, Vince van Egmond, Lars de Jong, Roderick Meinema, Tony van den IJssel en Max Spilker. De andere tien spelers werkten tegelijkertijd een training af op een ander veld.

Wedstrijd

De begeleiding van VELO had het complex nog wat opgevrolijkt met de vlaggen van de drie hoofdsponsors, een officiële teamfoto werd gemaakt en de wedstrijd kon aanvangen. De wedstrijd stond onder leiding van de prima leidende Ron Huisman, ex-VELO.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: beide ploegen hadden duidelijk last van de omstandigheden. Het spel was niet best en het tempo lag te laag. VELO probeerde het wel, maar wist bijna geen kansen te creëren. Enige wapenfeit was een zelf gecreëerde kans van Lars de Jong, maar zijn harde schot keerde de doelman van GDA met zijn vuisten. Ook GDA kreeg kansjes in de omschakeling, maar de eindpass was net niet zuiver genoeg om tot een grote kansen te komen.

In de rust werden de spelers voorzien van koel water en een lekker sinaasappeltje, verzorgd door teammanager Paul Zwinkels en verzorger Kees de Jongh.

De tweede helft bracht GDA elf nieuwe spelers in de ploeg en bleef VELO ongewijzigd. Het leek erop dat VELO de wedstrijd ging winnen, want GDA kwam er nog maar sporadisch uit. De kansen werden gemist aan VELO-kant, waardoor deze sportieve wedstrijd eindigde waarmee begonnen was: 0-0.

VELO kan zich op gaan maken voor de wedstrijd van zaterdag tegen RODA’46 uit Leusden. Die ploeg speelt ook in de eerste klasse en bezet een zevende plek met 17 punten. Negen punten achter op koploper sv Montfoort ’19 en negen punten voor op rode lantaarndrager Monnickendam. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadionnetje van Club Deportivo Tablero.

De middag was vrij te besteden voor iedereen, waarbij een groepje ging padellen, maar de meesten kozen voor wat extra rust en een zonnig plekje aan het zwembad. Na het diner was ook iedereen vrij, maar zal het rustig blijven met het oog op de wedstrijd van zaterdag.