sv Nootdorp walst over ‘oude garde’ heen in nieuwjaarsduel

De hoofdmacht van sv Nootdorp nam het in de nieuwsjaarswedstrijd zaterdag op tegen de ‘oude garde’ van de club. Het verschil in kracht was te groot. De ploeg van trainer Marco Jalink won met dubbele cijfers: 12-2.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Al na vijf minuten spelen maakte Jardel Drenthe gebruik van een misverstand tussen verdediging en keeper. Vijf minuten later viel al de 2-0 van Pim Hulst op aangeven van Drenthe. Job Verhagen tekende voor de 3-0 door dolman Michael van der Kooij te passeren. Vlak daarna de 4-0 via Joey van Maanen, die een voorzet van Verhagen koppend afrondde. Na 35 minuten klonk het rustsignaal.

Na rust ging de doelpuntenmachine van het eerste van sv Nootdorp echt lopen. Binnen een kwartier werd er vier keer gescoord. Jop Verhagen schoot nummer vijf binnen, drie minuten later tekende Randy Stanneveld voor 4-0 en weer Jop Verhagen voor de 5-0. Het halve dozijn treffers werd vol gemaakt door wederom Stanneveld op aangeven van Verhagen: 6-0.

Een schot van afstand van Joshua van Steenvoorden viel binnen en betekende 7-0. De bal werd vervolgens na een voorzet van Joey van Maaren door Rodney Ebing binnengegleden: 8-0. Bij de 9-0 kwam doelman Van der Kooij ver uit zijn doel en scoorde Jeremy Burke de negende treffer. Ook Mo Ouarraki deed een duit in het zakje door uit een strafschop de 10-0 te scoren.

Daarna stokte de scoringsdrift even, maar na ruim een uur spelen bracht Joey van Maanen na een voorzet van Mo Ouarraki de stand op 11-0, gevolgd door Rodney Ebing met de 12-0. Vlak daarna bij een aanval van oud-sv Nootdorp probeert Ouarraki in de zestien bij een voorzet de bal met beide handen te pakken, waarna de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Voorzitter Sander Jansen legde de bal op de stip, maar nam de strafschop vreselijk slecht en keeper Jordi de Bruijn hoefde amper in actie te komen op de bal uit de hoek te tikken.

Oud sv-Nootdorp kreeg nog een strafschop te nemen. Jeroen Struijs deed dat beter en redde daarmee de eer voor zijn team: 12-1. Sander Jansen maakte zijn eerdere fout nog goed door op aangeven van Struijs de eindstand te bepalen op 12-2.