SVO Buytenpark en hoofdtrainer Francis Janse verlengen samenwerking

SVO Buytenpark en hoofdtrainer Francis Janse (foto) hebben de samenwerking met een jaar verlengd. Zowel het bestuur, de technische commissie als ook Francis Janse zijn zeer tevreden over de verlenging en zullen de ingezette koers van de vereniging verder vorm gaan geven.

Voorzitter Jules Lieveld maakte het nieuws afgelopen zaterdag op de altijd drukbezochte nieuwjaarsreceptie van de Zoetermeerse vereniging bekend. ,,Qua resultaten hadden we gehoopt dat we al iets verder waren, maar onder andere een aantal blessures van dragende spelers heeft er behoorlijk ingehakt. We hopen nu in het nieuwe jaar de draad weer verder op te kunnen pakken.

Bovendien hebben we een plan om, waar mogelijk, versneld al wat jeugd in te passen. Het aankomende seizoen zullen we ook starten met een O23-team. Een O19-team hebben we al en hier kunnen we heel goed mee vooruit. In dit laatste team zitten voornamelijk spelers van 15 en 16 jaar.

Deze jongens kunnen zich nog zeer goed doorontwikkelen tot wellicht een eerste elftalspeler. We hebben als vereniging inmiddels de eerste stappen gezet in de verdere ontwikkeling en doorstroming van jeugdspelers naar de A-selectie. We zijn er zeker nog niet, maar Keulen en Aken zijn ook niet op een dag gebouwd”, aldus een hoopvolle voorzitter.

Albufeira

Hoofdtrainer Francis Janse is ook zeer tevreden: ,,Voor mij is dit het eerste seizoen als hoofdtrainer op het laagste niveau, de vijfde klasse. Voor mij is het doel om – in ieder geval het nieuwe seizoen – te gaan voor promotie naar de vierde klasse. Buiten de doorstroming vanuit de jeugd trachten we ook spelers van buitenaf te enthousiasmeren om naar SVO Buytenpark te komen. De faciliteiten bij deze vereniging zijn geweldig en maken het prettig om in te werken. De accommodatie is goed, de kleding is top geregeld en het is bij SVO Buytenpark altijd gezellig. Ook gaan we komende donderdag met ruim 32 man op trainingskamp naar Albufeira in Portugal. Als vijfdeklasser is dat natuurlijk fantastisch en geeft het ook wel aan dat er voldoende potentie aanwezig is om weer wat extra stappen te gaan zetten.”

Lees verder