Oefenvoetbal: DHC neemt na rust afstand van SEP

Het huidige eerste team van DHC versloeg zaterdagmiddag Oud-DHC 1 van enige generaties geleden met 8-3. Belangrijker dan de uitslag was dat de ploeg het net veelvuldig wist te vinden. In de maandagavond gespeelde oefenwedstrijd tegen SEP werd door DHC het scoren voortgezet.

Tekst: Wicher Schreuders

In deze broederstrijd tussen DHC-trainer John de Letter en SEP-trainer Marcel de Letter kwam de club van Tanthof-Zuid echter na een kleine tien minuten verrassend op een 0-1 voorsprong. Dat doelpunt werd gescoord door Marcel van Blitterswijk. In de eerste helft ging het spelbeeld lange tijd gelijk op. Na een klein half uur kwam DHC langszij via een doelpunt van Enoch Anomgbor (foto). De rust, in deze door Patrick Dijkhuizen probleemloos geleide wedstrijd, kwam met deze 1-1 stand.

Sterker

Na de doelwisseling was de groen-zwarte thuisclub veel sterker dan SEP. Dat gold met name in het eerste gedeelte van de tweede helft. Dit overwicht resulteerde in maar liefst nog drie doelpunten van Enoch Anomgbor, die zijn totaal daarmee op vier bracht. Vlak voor het eindsignaal zorgde Iliass Oukhattou met een afstandsschot voor de 5-1. Daarmee werd duidelijk, dat de DHC-hoofdmacht ook in deze oefenwedstrijd weer wist te scoren, wellicht geïnspireerd door de wedstrijd tegen Oud-DHC 1 van enige dagen tevoren.

Komende zaterdag, 14 januari, oefent DHC om 14.30 uur thuis tegen Wilhelmus.