FC Zoetermeer kijkt terug op geslaagd trainingskamp

Afgelopen weekend verbleef de gehele zaterdagselectie van FC Zoetermeer, bestaande uit de zaterdaghoofdmacht en O23-1 een lang weekend in Düsseldorf voor een drie dagen durend trainingskamp.

Op vrijdagochtend 6 januari om half tien druppelden in totaal 41 spelers en begeleiders de kantine van FC Zoetermeer binnen. De staf van beide teams hadden voor alle deelnemers een heerlijk ontbijt verzorgd om gezamenlijk vast in de juiste sfeer te komen. Op de parkeerplaats stond de bus te wachten, met chauffeur Dries, die de groep veilig richting Düsseldorf zou brengen.

Duitsland

Kay Dieke en Chris Wareman hadden het hele programma tot op de seconde nauwkeurig uitgedacht, dus stipt om elf uur draaide de bus de Oostweg op met eindbestemming Duitsland. Na een voorspoedige reis arriveerde de groep bij het NH Hotel, een modern hotel midden in de stad. Na een korte inspectie van de kamers werd om drie uur vertrokken voor de eerste training.

Nog fris en uitgerust – dat zou gaandeweg het trainingskamp wat minder worden – werd er getraind op het kunstgrasveld van het complex van DCFR, de Düsseldorfer Club für Rasenspiele linksrheinisch 1919.

Bonuspunten

Terug in het hotel werd er gezamenlijk gegeten en om half tien kwam iedereen bijeen in de lobby voor een onvergetelijke Pubquiz verzorgd door Sorush. Dat hij een lichte voorkeur heeft voor Iraans gerelateerde vragen én goede antwoorden bleek wel uit de bonuspunten die werden toegekend aan het team dat de vraag over speler Mehdi Taremi goed beantwoord had. De gemoederen liepen hoog op en er werd zelfs een hertelling aangevraagd.  Gelukkig konden de mannen zich verheugen op het drukke Düsseldorfse nachtleven, zodat alles snel werd vergeten.

Iets minder fris verschenen de spelers de volgende ochtend om negen uur keurig in presentatiepak aan het ontbijt. Veel, vers en lekker waarna de groep een gezonde ochtendwandeling door de stad ging maken. Het zonnetje scheen en er werd zelfs een kerkje bezocht. Na de warme lunch werd de bus door Dries voorgereden en ging het gezelschap weer richting DCFR voor een wedstrijd.

Op het complex aangekomen werd de tactiek door de staf van beide teams nog even doorgenomen. In onderling overleg met onze tegenstander, SSC’55 uit het Brabantse Sprang-Capelle, werd besloten om vier keer dertig minuten te spelen. Het vuur zat er weer in. Althans, de eerste negentig minuten. Langzaamaan werden de naweeën van het Duitse nachtleven zichtbaar, en na een 9-2 overwinning over negentig minuten, vonden beide partijen, inclusief de scheidsrechter, het welletjes geweest.

Na het eindsignaal vertrok de bus richting het hotel. Lekker douchen, beetje chillen, borrelen en een vrij te besteden avond.

De staf en begeleiding werden namens het bestuur uitgenodigd voor een gezamenlijk Duits schnitzel-diner in het drukke sfeervolle centrum en her en der doken groepen spelers het nachtleven in. Het zou nog lang onrustig blijven in Altstadt….

Op zondagochtend druppelden één voor één wat spelers om negen de ontbijtzaal van het hotel binnen. De selectie leek wat uitgedund, maar uiteindelijk kon de gehele groep op tijd uitchecken en vertrok de bus om half elf naar een ander sportcomplex, dat van WAP – We Are Padel, voor een actieve padelochtend.

Dat het vuur er niet meer zo inzat was wel logisch, maar toch werd de finale gewonnen door twee oudgedienden; Roald Houterman en Emre Terlemis. Zij namen het op tegen jongelingen Jonas van den Hemel en Florian Bus. Een mooie weerspiegeling van wat de FC Zoetermeer zaterdagselectie te bieden heeft; solide ervaring in combinatie met jonge energieke ambitie!

Indisch buffet

Bij aankomst in ons clubhuis stond er een heerlijk Indisch buffet te wachten, bereid door Marc en sprak Peter Lieffering uit naam van Voetbalzaken een hartelijk dankwoord uit naar iedereen die had bijgedragen aan het succes van dit trainingskamp en aan de spelers in het bijzonder! Het was een mooi weekend waarin kameraadschap, verbondenheid, gezonde competitie en het hebben van een gezamenlijk doel verder werden versterkt.

Lees verder