Silvinho Esajas: ,,Het resultaat was het belangrijkste tegen Kozakken Boys’’

Als betaald voetbalorganisatie kun je het tegen een amateurclub nooit goed doen. Win je de wedstrijd met 0-6, dan is dat normaal gezien het niveauverschil. Ieder ander resultaat en je hebt het niet goed gedaan. Feit is dat zelfs het minimale verschil van één treffer een kwalificatie voor de volgende ronde betekent.

Tekst: Glenn Duijzer

Het kwaliteitsverschil tussen het betaalde voetbal en een topamateurselectie wordt ieder jaar toch een stukje kleiner. De tegenstander van ADO Den Haag afgelopen dinsdag was Kozakken Boys. De Tweede Divisionist was in de eerste ronde nog te sterk voor Vitesse, ADO Den Haag was gewaarschuwd.

Dat de geelgroenen uiteindelijk met 1-3 wonnen, was gezien de kansen in de tweede helft wel terecht. Voor rust was er een ander wedstrijdbeeld met vooral kansen voor de thuisploeg. Lars Hutten, tegen Vitesse nog trefzeker, kreeg de grootste kans. Vanaf elf meter schoot hij de strafschop hoog over.

In de basisopstelling van de Haagse ploeg was weer een plek ingeruimd voor Silvinho Esajas. Afgelopen weekend bleef hij in Dordrecht nog op de bank, nadat hij herstellende was van zijn ziekte tijdens de weken daarvoor. Haaglanden Voetbal sprak na afloop met de Haagse middenvelder.

In een bekerwedstrijd tegen een amateurploeg kun je het als betaald voetbaorganisatie volgens mij nooit goed doen.

,,We wisten van tevoren wel dat het lastig zou kunnen worden. Maar na negentig minuten staat het 1-3 en hebben wij gewonnen en zijn we door naar de volgende ronde. Dat is uiteindelijk wel het belangrijkste van deze bekerronde. De manier waarop je wint, maakt dan niet uit. Als we maar door zijn.’’

De eerste helft was wel moeilijk voor jullie. De eerste kans was voor Nick Broekhuizen. Maar daarna kreeg de thuisploeg enkele goede kansen, die er niet ingingen. Met als ultieme kans die strafschop nadat Severina de score had geopend.

,,Ik denk dat het even meezat toen die strafschop er niet inging. Maar ik vond niet dat we het moeilijk hadden in die periode. Als we die eerste kans hadden gescoord, dan waren we er overheen gelopen. Na rust was die tweede treffer van Severina wel het breekpunt voor Kozakken Boys.’’

Toch leek heel Werkendam er weer hoop in te krijgen na die 1-2 tien minuten voor tijd?

,,Ik hoorde dat het 1-2 werd. Ik was vlak daarvoor gewisseld, en zat in de kleedkamer. Ik heb de goal niet gezien en kan er dus weinig over zeggen.’’

Kozakken Boys schakelde in de eerste ronde Eredivisionist Vitesse uit. Wordt dat in de voorbereiding op deze wedstrijd ook nog besproken?

,,De wedstrijd komt in de beelden terug. Dan kunnen we zien hoe ze precies spelen wanneer ze inzakken of juist druk zetten, maar de wedstrijd zelf is niet uitgebreid besproken.’’

Hoe kijk jij als speler van ADO Den Haag naar een bekerwedstrijd tegen een amateurclub? Voor Kozakken Boys is het misschien wel de wedstrijd van het jaar.

,,Ik vond het persoonlijk een leuke wedstrijd om te spelen. Ik ben ziek geweest, waardoor ik tegen FC Dordrecht geen minuten heb gemaakt. Ik voel me steeds beter en voel me weer fit. Ik kon deze wedstrijd goed gebruiken om weer fit te worden.’’

Je zei net dat het meezat met die strafschop die overging. Het zit al twee wedstrijden op rij mee op dat gebied.

,,Laten we hopen dat het drie wedstrijden op rij wordt met MVV thuiskomende vrijdag. Dat gaat een zware wedstrijd worden, maar ik heb er wel alle vertrouwen in.’’

Zaterdag is de loting, wie mag van jou de volgende tegenstander worden?

,,Dat maakt mij niet uit, maar Feyenoord zou wel mooi zijn. Feyenoord uit in de Kuip dan. Eigenlijk maakt het niet uit of het uit of thuis is, maar de Kuip is wel een mooi stadion. Ik heb daar nog nooit gespeeld, dus dat moet dan maar de eerste keer worden.