Wippolder op trainingskamp in Marbella (3)

Wippolder leefde op de zaterdagochtend rustig naar de wedstrijd in de middag, in Malaga tegen Poortugaal, toe. In de ochtenduren werd een strand/boulevard-wandeling gemaakt.

Tekst: Marlon Taal        |    Foto’s: Peter Looijesteijn & Marlon Taal

Na de vroege lunch zette de bus vanuit Marbella koers richting Alhaurin de la Torre, waar de wedstrijd gespeeld zou worden. Hieronder een verslag van dat duel.

Wippolder haalt goed resultaat in oefenwedstrijd in Spanje

Wippolder stond een moeilijke oefenpot te wachten tegen Vierde Divisionist Poortugaal. De ploeg van Mark Moen doet het goed in de eigen competitie. Op het trainingskamp in Spanje troffen de twee ploegen elkaar in Estadio El Pinar.

Het begin was overigens niet voor de ploeg uit Delfgauw. In de derde minuut ging de bal via Ricardo van Heyst het eigen doel in: 0-1. Na deze treffer was het ook Poortugaal dat domineerde in balbezit en kansen kreeg. Doelman Dion de Jong kon zijn ploeg redden van een grotere achterstand met vele en goede reddingen.

Na een drinkpauze begon de ploeg van Moen te domineren en dat werd beloond. Via een mooie loopactie van Silvano Tarantino kon aanvoerder Daley Uythof de bal binnentikken: 1-1. Vlak voor rust was er nog een klein opstootje door een zware overtreding van een speler van Poortugaal.

Na rust was het te merken dat beide ploegen niet veel meer konden geven. Het balbezit was eerlijk verdeeld over beide teams. Invaller Marco van Trier was in de slotfase nog erg dichtbij de tweede treffer van Wippolder, maar schoot via een vrije trap op de lat. De wedstrijd eindigde dus in een 1-1 gelijkspel.

Na de lunch in Loungebar El Panamé waren de spelers vrij om te gaan en te staan waar zij dat wilden die avond.