O23 1e/2e/3e Divisie | Slechte opening Forum Sport, Quick verslaat VELO

In de 1e divisie werd Forum Sport door ADO’20 op een nederlaag getrakteerd. Een niveau lager was Quick in een regionaal onderonsje te sterk voor VELO. Wilhelmus was veel te sterk voor het gepromoveerde RKDEO 2. FC ’s-Gravenzande vertrok met een nederlaag uit Den Hoorn.

Tekst: Roland van der Linden

1e divisie A

Forum Sport leed een verdiende nederlaag in het uitduel bij ADO’20. Al na drie minuten kregen de bezoekers uit Voorburg na slordig balverlies de eerste treffer om de oren. Forum Sport, de ploeg van trainer Martijn de Zoete (foto)  kwam daarna beter in de wedstrijd, maar creëerde geen kansen. In de 36e minuut leverde een communicatiefout een 2-0 achterstand op en kort daarna werd het zelfs 3-0. In de tweede helft kwamen de bezoekers iets beter voor de dag en dat leverde in de 70e minuut een treffer van Suleyman Bilgi op. Direct na de aftrap was ADO’20 opnieuw trefzeker en kwam de stand op 4-1. Vlak voor het eindsignaal was Bilgi weer scherp in de afwerking en werd de eindstand 4-2.

2e divisie B

Op Nieuw Hanenburg bleven de toeschouwers van het duel tussen Quick en VELO in de eerste helft verstoken van doelpunten. Na de thee trokken de Haantjes het duel naar zich toe. Na de openingstreffer van Lennaert Massar scoorde kort daarna Younes Chourak op aangeven van Mohamed Oukhattou de 2-0. Delano Costella besliste het duel in Haags voordeel door een bal van  Stijn Heemskerk in de touwen te werken. Vlak voor tijd kreeg VELO een strafschop en werd de eindstand 3-1.

3e divisie E

Wilhelmus, dat in de najaarscompetitie op een derde plaats eindigde, bond de strijd aan met het gepromoveerde RKDEO 2. In Nootdorp zorgden Sieb Bos en Yannick Willems voor een 0-2 voorsprong. RKDEO 2 scoorde daarna twee keer, maar helaas voor de Nootdorpers was de eerste treffer in eigen doel: 1-3. Na de 1-4 van Kevin Adebesin kwam RKDEO 2 nog terug tot 2-4. Wilhelmus stelde haar zege veilig door treffers van Yannick Willems en Sieb Bos: 2-6.

sv Den Hoorn begon sterk aan de voorjaarscompetitie met een 4-0 overwinning op FC ‘s-Gravenzande. Het duel tussen Zuid West DH en Graaf Willem II VAC werd afgelast. Ook HVV en TAC’90 kwamen niet in actie.

 

 

Lees verder