TOGB-aanvoerder Jay Zandbergen legt uit waarom hij voor twee jaar bijtekent

Recent heeft Jay Zandbergen (foto midden), zijn ja-woord gegeven voor nog minimaal twee jaar TOGB. De aanvoerder van het vlaggenschip herstelt momenteel van een knieblessure, doet er alles aan om zo snel als kan weer fit te worden.

Tekst: Ron Fruining

Jay Zandbergen hoopt na de winterstop snel weer een vaste waarde te kunnen zijn voor het vlaggenschip van TOGB. De goedlachse middenvelder legt zelf uit waarom hij TOGB trouw blijft.

Je hebt ja gezegd tegen nog twee jaar TOGB. Waarom twee jaar?

,,Het is geen geheim dat ik een echte TOGB’er ben en het liefst nog voor een hele lange tijd hier in het eerste voetbal. Er zou echt een hele speciale aanbieding moeten komen wil ik TOGB hiervoor verlaten. Vandaar dat ik heb aangegeven twee seizoenen te willen blijven. Daarnaast telt dit seizoen voor mij al voor de helft en wil ik graag nog genieten van het moment om met mijn broers te spelen.”

Hoe belangrijk was het bij het bijteken voor je te weten dat er uit de huidige selectie heel veel spelers ook komend seizoen voor TOGB actief zijn?

,,De grootste factor voor mij om bij te kenen is het bijtekenen van mijn broers. Er is als oudste broer niets mooiers dan met zijn drieën te voetballen in het eerste van TOGB. Daarnaast heb ik veel jongens gesproken, voordat zij gesprekken hadden. Iedereen in dit team is ambitieus, maar ook iedereen voelt hoe bijzonder het is wat wij als groep hebben. Ik denk dat het ook tekenend is dat er zoveel jongens al vroeg bijtekenen.”

Je herstelt momenteel van je knieblessure. Op het trainingskamp heb je gewerkt aan het helemaal fit worden. Hoe sta je er momenteel voor?

,,De blessure viel helaas zwaarder uit dan verwacht/gehoopt. Ik zit nu in de fase dat ik weer volledig kan en mag trainen. Nu is het een kwestie van fit worden en hopen dat ik geen terugslag krijg. Dan kan het snel zijn dat ik weer minuten ga maken.”

Hoe kijk je terug op het eerste deel van het seizoen?

,,Persoonlijk natuurlijk een aderlating. Ik had graag onderdeel geweest van de teamprestaties. Ik denk dat we een wisselvallige eerste seizoenshelft hebben gehad, waar we in sommige wedstrijden echt goed voetbal hebben laten zien. In sommige wedstrijden kregen wij een lesje effectiviteit om de oren. Helaas waren er ook wedstrijden waarin we minder waren. Al met al denk ik dat wij terecht staan waar we nu staan.”

TOGB is een club die komend seizoen getraind wordt door Jonathan Jonk. Heb jij al met hem gesproken voordat je voor twee jaar bijtekende?

,,Ik heb de nieuwe trainer nog niet gesproken. Dat zal op korte termijn vast gebeuren. Ik weet wat het profiel was waar TOGB naar zocht als opvolger van Mark Schuur en daar kon ik mij in vinden. Dit heeft overigens weinig tot geen invloed gehad op mijn keuze om te blijven. Afgelopen trainingskamp heeft mij weer doen beseffen, wat voor hechte en bijzondere groep we hebben en daar blijf ik graag onderdeel van uitmaken.”

Wat kan er volgens jou verbeterd worden, waardoor TOGB als team en vereniging verder kan groeien?

,,TOGB is in mijn ogen misschien te snel naar dit niveau gestegen zonder dat de club daarop voorbereid was. Ik ben van mening dat de club op de goede weg zit om een stabiele Derde Divisionist te worden. Ook al zijn er nog genoeg punten die kunnen verbeteren, maar dat houd ik voor me. Ik hoop gezien de groei van Lansingerland dat er nog meer sponsoren zich bij de club gaan aansluiten om, zeker in deze tijd, extra financiële middelen te hebben en stimulans kan brengen om de ambities van de club te versterken. Dit zorgt ervoor dat de gehele BCT kan profiteren. De padel is een mooie stap. Ik denk dat gezien het niveau van TOGB Zondag 1 het erg aantrekkelijk is om daar wat commerciëler naar te kijken. Dit om met de afdeling voetbal van TOGB de volgende stap te kunnen laten zetten.”

 

 

Lees verder