Warming-up zaterdag 1B: Topper tussen Die Haghe en VELO om koppositie

Ook op de eerste competitiedag na de winterstop staan er in de eerste klasse B weer interessante derby’s op het programma. Koploper VELO gaat op bezoek bij nummer twee Die Haghe. Ook DSO-Wippolder en Forum Sport-HVV springen in het oog.

Tekst: Ton Beije

De eerste klasse B zou zaterdag wel eens een nieuwe koploper kunnen krijgen. Dan moet Die Haghe op het vertrouwde Ockenburgh wel winnen van lijstaanvoerder VELO. De Wateringers staan twee punten voor op de ploeg van trainer Marcel Koning (foto).

DSO, nummer drie op de ranglijst, is gastheer van Wippolder. Beide teams hebben zich in warmere streken voorbereid op die tweede competitiehelft. Vergroot de ploeg van trainer Bert de best de voorsprong of komt Wippolder dichterbij?

Interessant

Ook interessant op sportpark Adegeest is de ontmoeting tussen Voorschoten’97 en sv Den Hoorn. Beide clubs hebben tot nu toe achttien punten weten te verzamelen. Sv Nootdorp valt, zo weet ook trainer Marco Jalink, tot nu toe tegen op een achtste plaats met zeventien punten. Daar moet snel verandering in komen, maar Valken’68 is op eigen veld niet de gemakkelijkste opponent om tegen te starten.

Stap

VUC, dat een trainingskamp op Gran Canaria achter de rug heeft, begint aan Het Kleine Loo tegen het Leidse UVS, dat twee punten meer heeft. Voor VUC dus de kans een stap te zetten naar een meer veilige plek op de ranglijst. Een leuke ontmoeting ook in Voorburg, waar Forum Sport gastheer is van HVV. Het verschil tussen beide teams is vier punten in het voordeel van de formatie van trainer Bas Steffens, die zich ongetwijfeld meer van het seizoen had voorgesteld, dan tot nu toe het geval is geweest.

Lees verder