Warming-up Eredivisie Vrouwen: ADO Den Haag vanavond op bezoek bij Ajax

Als nummer vier van de Eredivisie ging ADO Den Haag Vrouwen de winterstop in. Vanavond wordt de competitie in de Eredivisie Vrouwen hervat op bezoek bij Ajax. Beide elftallen stonden 33 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. Viermaal was er een Haagse zege, tegenover negentien nederlagen. De overige tien confrontaties werd er gelijk gespeeld. Eerder dit seizoen won Ajax in het Bingoal Stadion met 0-3.

Tekst: Ivo Schimmel

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft ging Ajax op trainingskamp in Valencia. Daarna speelde het elftal vorige week zaterdag nog een oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen. De huidige nummer zes van de Duitse Bundesliga won in tweemaal vijftig minuten, mede dankzij doelpunten van de Nederlandse speelsters Eva van Deursen en Jill Baijings, met 2-4.

Tweede

Ajax kende een heel goede eerste seizoenshelft. De nummer twee van vorig seizoen won negenmaal en verloor alleen het duel met koploper FC Twente. Met 27 punten uit tien wedstrijden staat de Amsterdamse club op de tweede plaats, met al een gat van acht punten op de achtervolgers. De ploeg kreeg bovendien nog maar zeven doelpunten tegen.

Spanje

In aanloop naar de tweede seizoenshelft begon ADO Den Haag Vrouwen het jaar 2023 met een oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle. Het elftal van Sjaak Polak (foto) won in Rijswijk dankzij doelpunten van Daniëlle Noordermeer en Dante Wammes met 2-0 van de nummer zeven van de Eredivisie. Vervolgens vertrok de ploeg eveneens voor een trainingskamp naar Spanje. Tijdens het trainingskamp in Salou stond een oefenwedstrijd op het programma tegen Levante Las Planas, de nummer elf van de Primera División. Treffers van Liz Rijsbergen, Jaimy Ravensbergen en Vanessa Susanna zorgden voor de 1-3 zege.

Hechte defensie

ADO Den Haag Vrouwen ging niet met een goed gevoel de winterstop in. Na drie overwinningen op rij, was Feyenoord in de laatste speelronde met 0-2 te sterk. Met zestien punten uit tien wedstrijden staan de groengelen nog wel knap op de vierde plaats, slechts drie punten achter Fortuna Sittard. Dit is mede te danken aan de hechte Haagse defensie, die met tien tegentreffers na FC Twente en Ajax het minst gepasseerd is. Om de achterstand richting het podium te overbruggen, is echter wel de eerste competitiezege op Ajax sinds 27 september 2019 noodzakelijk. Chasity Grant, nu spelend voor de tegenstander, scoorde destijds het enige Haagse doelpunt.

De wedstrijd Ajax – ADO Den Haag Vrouwen wordt vanavond gespeeld op Sportpark De Toekomst en vangt aan om 19.30 uur.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen)

Lees verder