Tweede Divisie: Excelsior Maassluis neemt zwaarbevochten punt mee uit Groesbeek

Excelsior Maassluis opende in Groesbeek uit tegen De Treffers de score. In de blessuretijd van de eerste helft kwam De Treffers langszij. Bij beide teams werd een speler van het veld gezonden en met tien tegen tien eindigde het duel onbeslist: 1-1.

Tekst: Ton Beije

In het pakweg eerste half uur was er nog van weinig spanning te merken in het duel tussen De Treffers en Excelsior Maassluis. Al oogde de thuisploeg iets sterker, gevaarlijke situaties voor één van beide doelen deden zich niet voor.

Rood

Na bijna een half uur spelen was De Treffers dicht bij de openingstreffer. Na een ingestudeerde corner strandde een schot van Willem den Dekker echter in de mêlee van spelers en daarna lag doelman Tom Boks in de weg. Het bleef bij 0-0. In het laatste kwartier voor rust ging het niet goed met De Treffers. Het kwam na zesendertig minuten met tien man te staan, omdat Azzedine Dkidak rood kreeg voor een domme slaande beweging. Twee minuten later kreeg ook De Treffers-trainer Leroy Echteld dezelfde kleur kaart voorgehouden wegens aanmerkingen op de leiding. En dan kwam daar vijf minuten voor rust ook nog de 0-1 achterstand bij. Pieter Langendijk (foto) was de schutter bij de bezoekers: 0-1. De Treffers sloeg echter nog snel terug. In de drie extra minuten kwam de ploeg alsnog langszij door een doelpunt van Brian Campman: 1-1.

Lat

Excelsior Maassluis begon goed aan het tweede bedrijf. Na vijf minuten ging de bal na een inzet van Bram Wennekers een metertje voorlangs het doel van De Treffers. Vlak daarna had Pieter Langendijk bijna de 0-2 op de schoen, maar zijn schot belandde tegen de lat en in de rebound miste Giovanni Da Fonseca. Na een uur liep bij de bezoekers Tobias Kleijweg tegen een gele kaart aan na een overtreding op Willem den Dekker. Trainer Dogan Corneille wisselde uit voorzorg Kleijweg vlak daarna in voor Gabri Urbanus.

Paraat

Met nog ruim een kwartier op de klok moest ook Excelsior Maassluis met tien man verder. Giovanni Da Fonseca kreeg de rode kaart voorgehouden. Het werd de laatste tien minuten echt bikkelen voor beide partijen met tien tegen tien. Lulu Statia kreeg nog geel bij de bezoekers na het neerhalen van Oussama Bouyaghlafen. Jordy Thomassen probeerde het nog een keer met een schot van afstand, maar de doelman van de Tricolores, Tom Boks, was paraat, die even later nog een schot van Den Dekker naast zijn doel zag gaan. In de slotfase kwamen de laatste wissels er bij Excelsior Maassluis in. Dave van Delft ging eruit en voor hem kwam Devin Plank en pal daarop maakte Bram Wennekers plaats voor Ilano Silva Timas. In de 1-1 stand kwam, ondanks drie extra minuten, geen wijziging meer en bleef het duel in Groesbeek dus onbeslist: 1-1.