Zondag Vierde Divisie: Westlandia pakt drie punten tegen De Zouaven

Op Sportpark De Hoge Bomen hervatte Westlandia de competitie met een overwinning op De Zouaven. De tegenstander uit Grootebroek zakte door de nederlaag naar de laatste positie. Westlandia hield door de zege aansluiting met de topploegen.

Tekst: Roland van der Linden       |     Foto’s: Danny Ploegaert

Westlandia kreeg de eerste kans in het duel, maar de bal van Hidde van der Arend werd gered door de doelman van de bezoekers. Na een mogelijkheid van De Zouaven claimde Westlandia in een korte tijd een aantal strafschoppen, maar ving steeds bot.

Uit een goede doorbraak werd De Zouaven gevaarlijk maar doelman Jordy van Leeuwen verrichtte een prima redding. Ook een volgende aanval van de bezoekers leverde niets op, waardoor met een 0-0 stand op het scorebord de rust werd bereikt.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de Naaldwijkers. Het schot van Jeremy van Uunen ging over het doel heen. Uit een goede aanval van Westlandia viel de openingstreffer. Een speler van De Zouaven werkte de bal het eigen doel in: 1-0. Kort daarna werd een bal van Hidde van der Arend nog gestopt door de doelman, maar de volgende kans was wel raak. Uit een mooie combinatie kon Van der Arend goed afronden: 2-0.

Het werd nog spannend in het duel. Uit een strafschop scoorde Jurre van Duijn de aansluitingstreffer. In de slotfase waren de kansen voor Westlandia. Zion Valies besliste het duel uiteindelijk definitief in het voordeel van de formatie van trainer Cesco Agtenberg: 3-1.