FC Zoetermeer Voetbal Academy officieel van start

De FC Zoetermeer Voetbal Academy is afgelopen zondag officieel van start gegaan. Onder leiding van Robbert Versteegh, samen met zijn assistenten Reno Smulders en Sorush Amini, ging deze Voetbal Academy van de Zoetermeerse club van start. 

In de vroege ochtend kwamen ruim twintig spelers zich melden in de kantine van FC Zoetermeer waar ze allemaal een spiksplinternieuw opvallend tenue en regenjack uitgereikt kregen. Het mooie felblauwe tenue is mede mogelijk is gemaakt door De Boer Maatwerk in Keukens, één van de sponsoren ook van Haaglanden Voetbal.

Het was een mooi begin van een cyclus van acht intensieve trainingen, die gestart werd met een toespraak door Robbert Versteegh in de middencirkel, waarna de trainging werd aangevangen. In drie verschillende groepen werd na de warming-up de training voortgezet. De drie trainers hadden allen een eigen speciale trainingsvorm uitgezet en de groepen rouleerden zodat ze alle spelers een keer voorbij zagen komen. Daarna werden de spelers opnieuw ingedeeld in twee groepen voor nog meer oefeningen.

Het motto van de Voetbal Academy is groei en succes door spelbeleving waarbij het individuele talent centraal staat. Hierdoor kan iedere speler of speelster op eigen niveau aan zijn of haar talent werken.

Na een uur en een kwartier kwam er een einde aan de eerste trainingssessie en mochten alle deelnemers het door de Voetbal Academy beschikbaar gestelde fruit pakken en meenemen, want gezond eten hoort ook bij talentontwikkeling. Na de training gingen Robbert Versteegh en zijn staf nog even zitten om het niveau te evalueren, zodat volgende week zondag de trainingen nog beter afgestemd kunnen worden op de verschillende deelnemers.

 

Lees verder