Sir Winston Cup: Westlandia (zo) kan zich nog terugspelen in hoofdtoernooi

In de eerste verliezersronde van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup stonden de zondagformatie van Westlandia en DSO tegenover elkaar in het strijdperk. De Naaldwijkers bleken de betere ploeg en stomen door naar de volgende herkansingsronde.

Tekst: Roland van der Linden

DSO startte aan het duel met Westlandia met spelers die de laatste tijd niet veel speelden in het eerste team. De formatie uit Zoetermeer kreeg in de eerste helft voldoende kansen om te scoren, maar was bij een drietal doelpogingen niet scherp in de afwerking. Westlandia was veel effectiever en ging door treffers van Dinand Kuhn en Jeremy van Uunen met een 2-0 voorsprong de rust in. DSO-keeper Azar viel vlak voor rust uit met een gekwetste knie. Azar was net na een lange revalidatie teruggekeerd.

Effectiviteit

Na de thee bracht Westlandia vier nieuwe spelers binnen de lijnen en stelde haar zege veilig. Het duel eindigde uiteindelijk in een 4-1 overwinning. Voor de Naaldwijkers scoorden Stijn van Os en Hidde van der Arend. Namens DSO was Delano de Rooij trefzeker. Trainer Bert de Best keek ondanks de nederlaag tevreden terug op het vertoonde spel, maar realiseerde zich ook dat DSO een lesje in effectiviteit had gehad.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder