Warming-up zaterdag 1B: Die Haghe wil koppositie vasthouden uit tegen UVS

Zoals elke week ook nu weer in 1B fraaie affiches van (streek)derby’s. Koploper Die Haghe gaat naar UVS en achtervolger VELO krijgt Voorschoten’97 op bezoek. Nummer drie DSO hoopt op een driepunter bij HVV.

Tekst: Ton Beije

Die Haghe nam vorig weekend de kop over van VELO door in een rechtstreeks duel te winnen van de Wateringers. Die Haghe gaat nu in leiden op bezoek bij UVS, dat de punten liet liggen bij VUC. Een zware opgave voor de ploeg van Marcel Koning (foto). VELO mag zich voor eigen aanhang revancheren tegen Voorschoten’97. Het team van trainer Kevin van der Geest staat nu een puntje achter op Die Haghe.

Driepunter

DSO doet ook nog volop mee en speelt op de Diepput tegen HVV, dat knokt om weg te komen uit de onderste regionen. Forum Sport, dat vorig weekend nipt wist te winnen van datzelfde HVV, rekent zaterdag op een driepunter. De formatie van trainer Bas Steffens gaat namelijk in Delft op bezoek bij het nog puntloze DHC.

Goedmaken

sv Nootdorp valt dit seizoen tegen tot nu toe op een negende plek. Het ging bij Valken’68 onderuit met 2-0 en heeft dus wat goed te maken in de komende thuiswedstrijd. Om 15.00 uur treedt de ploeg van trainer Marco Jalink aan tegen VUC, dat maar vier punten minder heeft dan de Nootdorpers.

Wippolder moet zich zien te hervinden op de Pauwmolen tegen Valken’68, dat momenteel drie punten meer heeft verzameld dan de equipe van trainer Mark Moen. sv Den Hoorn is om 17.00 uur gastheer van sv Honselersdijk, dat een week terug op eigen veld uithaalde tegen hekkensluiter DHC (10-0).

 

Lees verder