Zaterdag 5B: HDV verlaat laatste plaats, GSC ESDO onderuit tegen Quick

Het Haagse onderonsje tussen Quick en koploper GSC ESDO eindigde in een zege voor de Haantjes. ONA naderde GSC ESDO tot op een punt door een overwinning op REMO en heeft een duel minder gespeeld. Dankzij een overwinning op concurrent Toofan kon HDV de rode lantaarn overdragen aan de tegenstander.

Quick – GSC ESDO

Op Nieuw Hanenburg leverde Quick een goede prestatie door koploper GSC ESDO haar eerste nederlaag toe te brengen. De Haantjes gingen de rust in met een 1-0 stand op het bord en breidde die uit na de thee tot 3-0. GSC ESDO herpakte zich en kwam nog terug tot 3-2. Een treffer van Houssain Zeryouh werd gevolgd door een doelpunt van Djamel Boerstra. Het was niet voldoende om een nederlaag te voorkomen.

Gouderak – DVC

DVC moest haar meerdere erkennen in Gouderak. De dorpsclub trok met 2-1 aan het langste eind. De enige treffer van DVC kwam op naam van Malik Coucou. Door de nederlaag zakte DVC naar een zevende plaats op de ranglijst.

REMO – ONA

Op eigen veld moest REMO het hoofd buigen voor topploeg ONA. De Haagse ploeg kon na een 0-2 achterstand de aansluitingstreffer produceren en kreeg daarna kansen op de 2-2. REMO ging meer risico nemen en verloor het duel uiteindelijk met 2-5. De doelpunten van de thuisploeg werden gemaakt door Samir Ofakir en Mo Dhaman.

WIK – Wanica Star

Wanica Star bond WIK in het Zuiderpark aan de zegekar. Rodney Rink zorgde voor een 0-1 ruststand en tien minuten in de tweede helft nam Giovanny Meijer de 0-2 voor zijn rekening. Roberto Adam schoot de formatie van trainer Geoffrey van Loenen (foto) nog wel naar 1-2, maar de thuisploeg kon de nederlaag niet voorkomen.

ASW – SVO Buytenpark

De bezoekers uit Zoetermeer kregen genoeg kansen om de winst te pakken tegen ASW, maar moesten genoegen nemen met een gelijkspel. In de eerste minuut opende Fabian Bruster de score vanaf elf meter. Net iets meer dan tien minuten later zorgde Zakaria Ktitu voor de 0-2. Nog voor de rust viel de 1-2 en in de tweede helft kon de thuisploeg uit Waddinxveen de 2-2 aantekenen.

Moordrecht – De Ster

De Ster was niet bij machte om haar derde overwinning van het seizoen te pakken. Het uitduel bij Moordrecht ging met 3-1 verloren.

HDV – Toofan

De thuisploeg was in de openingsfase de betere ploeg en kreeg een aantal goede kansen. Ook een doelpunt werd afgekeurd. HDV verloor daarna de grip op de wedstrijd, waardoor Toofan op 0-1 kon komen. Vitin Dhoen was trefzeker voor de bezoekers. Danny Geerman schoot Toofan vervolgens naar een 0-2 stand. Volgens HDV had de bal de doellijn niet gepasseerd. Voor de rust kwam HDV terug in het duel dankzij een treffer van Ilyas Essabir. In de tweede helft trok Redouan Akachar de stand gelijk. Met nog een kwartier op de klok kwamen de Zuiderparkers terecht op voorsprong door een doelpunt van weer Redouan Akachar. Het verzet van Toofan was gebroken en Abdelkarim Akachar en Abdelrahman Boukheyar bepaalden de eindstand op 5-2.