Zaterdag 4D: Graaf Willem II VAC zet opmars voort

RVC Celeritas slaagde er niet in titelpretendent Graaf Willem II VAC pootje te lichten. In een saaie wedstrijd, de koploper onwaardig, werd het 1-2 voor de Roggewoning-bewoners. Voor Haagse Hout klinken nu toch echt serieus de alarmbellen na een 1-1 gelijkspel waar het niets mee opschiet.

Tekst: Peter Petit

SEV – Ommoord

Het dit seizoen zo wisselvallige SEV moest weer een nederlaag op de tabel bij schrijven. Tegen het dit seizoen bepaald niet imponerende Ommoord liepen de Leidschendammers tegen een forse 0-4 nederlaag aan. De thuisploeg miste veel kansen en kreeg binnen tien minuten al twee doelpunten om de oren. De ploeg van hoofdtrainer Kenneth Soechit begon met het nemen van veel meer risico in een poging de situatie om te kunnen draaien, maar slaagde daar totaal niet in.

Haagse Hout – KSD Marine

De Haagse derby eindigde in een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd op de accommodatie van Haagse Hout werd gespeeld op veld 2, het kunstgrasveld. Tot verbazing van de gasten was veld 1 afgekeurd, naar het schijnt omdat de bal niet goed rolde. KSD Marine ging volop voor de broodnodige punten. Het was echter de ploeg van hoofdtrainer Baris Sahin, Haagse Hout, diet in de beginfase de meeste indruk maakte met goed veldspel. Nadat eerst de paal een doelpunt van de thuisploeg verhinderde, was het uiteindelijk Burak Sarican die in de 26e minuut de ban voor de thuisploeg brak door de 1-0, tevens ruststand, te scoren.

Nadat in de 65e minuut een kopdoelpunt van Haagse Hout werd afgekeurd, was het uitgerekend de ploeg van hoofdtrainer Henk Baggerman, KSD Marine, dat wel scoorde, middels een afstandsschot van Brian Koster. Een uitslag waar vooral Haagse Hout niet veel mee opschiet. Met slechts vier punten uit dertien wedstrijden is de situatie voor de rode lantaarndrager uiterst penibel te noemen.

FC Zoetermeer – Zestienhoven

Het dit seizoen verrassend goed presterende FC Zoetermeer stelde zaterdag in haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen bepaald niet teleur. Op het eigen sportpark werd het Rotterdamse Zestienhoven met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Doelpuntenmakers voor de ploeg van hoofdtrainer Leroy Vaes waren Roald Houterman, Djamil el Messaoudi en Yousef Mohamed. Een tevreden Vaes na afloop: ,,Wij waren de voetballende ploeg, voorbereid op een tegenstander die enkel de lange bal hanteert. De 1-0 was een mooi doelpunt van Roald op aangeven van Dennis Wareman, tevens de stand bij de pauze. In de tweede helft zijn wij dominant blijven voetballen, maar scoorden wij nog te weinig.”

RVC Celeritas – Graaf Willem II VAC

RVC Celeritas is er zaterdag niet in geslaagd koploper Graaf Willem II VAC de eerste nederlaag van dit seizoen te bezorgen. Na negentig minuten stond de 1-2 einduitslag op het elektronische scorebord, dat bij de rust nog een 1-1 stand aangaf. Wie op een boeiende wedstrijd op het Sportpark Prinses Irene had gerekende kwam bedrogen uit. RVC Celeritas-Graaf Willem II VAC werd een wedstrijd in de categorie om snel te vergeten. In de 26 minuut kwamen de spelers van hoofdcoach Jan de Jong (foto) gelukkig op voorsprong dankzij een ‘klutsgoal’ waarbij de bal na een misverstand tussen de keeper en een verdediger van RVC Celeritas in het Rijswijkse doel verdween. Dat was het enige hoogtepunt van een verder slaapverwekkende eerste helft, waarin het slordig spelende RVC Celeritas het de ook niet bepaald sterk voor de dag komende ‘graventeam’ niet al te moeilijk kon maken. Zo had de Wassenaarse doelman wel een vrije dag kunnen nemen, want hij kreeg in de eerste helft werkelijk geen een vijandelijk schot te verwerken.

Wending

In de beginperiode van de tweede helft deed de ploeg uit Wassenaar er alles aan de tot dan toe volgens sommige neutrale toeschouwers ‘uienwedstrijd’ een positieve wending te geven. Maar kans op kans werd gemist en zoals wel vaker is het dan net de tegenstander die wél raak schiet. Uit een zeldzaam schot op doel van de tegenstander was het – wie anders – dan de Rijswijkse goaltjesdief Jergo Leijdekkers die beide partijen in balans bracht. Het was uiteindelijk de speler met rugnummer 12, Rico de Boer, pas drie minuten in het veld, die met een fenomenaal afstandsschot van een meter of dertig met zijn linkervoet de doelman van RVC Celeritas het nakijken gaf. De vreugde bij Graaf Willem II VAC was onbeschrijfelijk, de hele bank rende het veld op om het doelpunt met de spelers te vieren en het leek wel alsof de ploeg alvast een voorschot nam op het naderend kampioenschap. Het was vervolgens billen knijpen voor de in Rijswijk aanwezige Graaf Willem II VAC-supporters, die uiteindelijk toch met een tevreden gevoel aan een vrije zondag konden beginnen