Zaterdag 2E: SVC’08 ontsnapt opnieuw, nu bij Concordia

In een saaie wedstrijd, die geen winnaar en doelpunten verdiende, kwam SVC’08 uiteindelijk een minuut voor tijd toch nog op voorsprong. De wijze waarop was symptomatisch voor het geluk dat SVC’08 in de eerste helft van de competitie heeft gehad. Een corner van Thomas Hughes draaide bij de eerste paal in en verdween onverwachts in het doel. Zo pakte SVC’08 toch nog de volle winst en bleef Concordia met een kater achter.

Tekst & foto’s: Jaap Lolkema

SVC’08 moest het doen zonder de geschorste Jesse Spaans op het middenveld, zijn plaats werd ingenomen door Nathan Martina. Beide ploegen begonnen voorzichtig, waardoor het spel zich voornamelijk op het middenveld afspeelde en beide ploegen slecht één doelrijpe kans kregen. Iiass Daoudi verzaakte SVC’08 op voorsprong te brengen na een voorzet van Fabian Toet en aan de andere kant werd de bal rakelings voorlangs het doel van Wesley Storm gekopt. Dit zijn dan ook de enige noemenswaardige momenten uit de eerste helft, waarin Concordia het beste van het spel had.

De tweede helft werd het veldspel er niet beter op. Enerzijds door de zeer warrige leiding van scheidsrechter Karagantcheff en anderzijds door de zeer geïrriteerde stemming binnen de ploeg van SVC’08, die meer energie verspilde aan het bekritiseren van de leiding dan aan haar eigen slechte spel op het veld.  Zo stevende de wedstrijd af op een doelpuntloos gelijkspel, ware het niet dat de vlak voor tijd ingevallen Thomas Hughes zijn waarde voor de ploeg bewees. Zijn corner draaide bij de eerste paal binnen en verraste doelman Maleki Seifar: 0-1.

Zo ontkwam SVC’08 op de valreep nog aan puntverlies, maar zal het spel en gedrag op het veld in de komende wedstrijden tegen Westlandia, Vitesse Delft en FC Skillz aanzienlijk moeten verbeteren, wil het zich het trouwe SVC’08-publiek aan zich blijven binden.