Zaterdag 1B: Gretig VELO profiteert ruim van totale off-day Voorschoten’97

De resultaten tegen Voorschoten’97 waren niet echt positief met uit ruime nederlagen en thuis een kleine overwinning of een remise. In deze wedstrijd zakte Voorschoten’97 ruim door de ondergrens en kon VELO na een 3-0 ruststand een memorabele 7-1 overwinning noteren.

Tekst: Louis de Letter

VELO ging in deze wedstrijd goed van start met doelpogingen van Delano Vogel en Ricky van Mierlo nog zonder succes. In de achtste minuut claimde VELO een strafschop nadat Roderick Meinema was gevloerd in de zestienmeter, maar scheidsrechter Beekman dacht daar anders over. Enkele minuten later viel dan wel de openingstreffer voor VELO. Een inzet van Irshan Jagbandhan werd half gekeerd door Voorschoten-doelman Alessandro Kwant, waarna topscorer Ricky van Mierlo  eenvoudig de 1-0 kon scoren.

Daarna volgde er een periode waarin de tegenstander probeerde om terug te komen in de wedstrijd, maar zeker aanvallend ontbrak de echte overtuiging. In de 25e minuut was het juist VELO dat de voorsprong wist te verdubbelen via de opgekomen verdediger Mike Das die vlak voor doel een voorzet van Irshan Jagbandhan kon verzilveren: 2-0. VELO bleef daarna de bovenliggende partij, maar doelpogingen van Roderick Meinema en Irshan Jagbandhan hadden nog niet het gewenste resultaat. Drie minuten voor de pauze was de diepgestuurde Roderick Meinema wel de gevierde man, die behendig de Voorschoten-doelman wist te passeren en VELO eenvoudig op een comfortabele 3-0 ruststand bracht.

Malaise

In het begin van de tweede helft duwde VELO de Voorschotenaren nog dieper in de malaise. Uit een corner van Roderick Meinema scoorde Ricky van Mierlo al na drie minuten met een omhaal fraai de 4-0 en enkele minuten later was Ricky van Mierlo weer succesvol. Na een combinatie met Benjamin el Amrani bracht Mart Dubbeld de bal voor het doel en kon Ricky van Mierlo simpel zijn derde treffer bijschrijven en VELO op een 5-0 voorsprong zetten.

Het is te prijzen dat Voorschoten’97 ondanks deze grote achterstand toch bleef voetballen en na een uur de spreekwoordelijke eer kon redden. Uit een corner van Jim van der Krogt wist invaller Guy Smith met een kopbal via de onderkant van de lat de 5-1 te scoren, tot groot ongenoegen van VELO-doelman Jari Puister. VELO pakte snel de draad weer op en wist met veel overtuiging nog twee keer te scoren. Roderick Meinema, diep gestuurd door Tony van den IJssel, was verantwoordelijk voor de 6-1 en Delano Vogel in derde instantie voor de 7-1, nadat schoten van Delano Vogel en Ricky van Mierlo eerst nog werden gestopt door de geplaagde Voorschoten-doelman.

Lat

Als vervangers voor Rick Das, Roderick Meinema en Irshan Jagbandhan werden Lars de Jong, Gino van de Water en Joey Kouters ook nog ingezet en mochten zo ook nog deIen in de feestvreugde. In de laatste fase van de wedstrijd gebeurde er, behoudens een kopbal op de lat van Guy Smith, niet veel meer. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Beekman (prima wedstrijd) droop Voorschoten’97 zeer teleurgesteld af richting de kleedkamer en kon bij VELO de muziek in de kleedkamer op volle kracht gezet worden.

Aanstaande zaterdag wordt gestart met de returns in de competitie met voor VELO een uitwedstrijd tegen VUC, de nummer elf op de ranglijst. Thuis een 3-0 overwinning voor VELO, maar deze wedstrijd begint gewoon weer met 0-0 en pas na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter is bekend welk team als winnaar uit de strijd is gekomen.