Zaterdag 1B: Elke kans raak bij Valken’68 tegen Wippolder

Valken’68 ging op bezoek bij het Delftse Wippolder. De bezoekers lieten zien erg effectief te zijn in de afronding en verlieten sportpark de Pauwmolen met een 2-7 overwinning.

Foto’s: Wouter Dill

Het was Wippolder, dat het eerste gedeelte van de wedstrijd de beste kansen had. Net als vorige week waren de Delftenaren niet secuur genoeg in de afronding en was het de tegenpartij die wel het net wist te vinden. Valken‘68 was in identieke situaties scherper en kaapte de afvallende bal rond het strafschopgebied van Wippolder tot drie keer toe weg voor de neus van Wippolder-spelers. In de 22e, 26e en 35e minuut verdwenen drie schoten in het doel van keeper Koen Buijze. De eerste erg fraai in de verre hoek, de tweede kwam via de lat terug het veld in, maar de scheidsrechter oordeelde een doelpunt en het derde schot verdween ongelukkig via de rug van Jari Seffelaar in de andere hoek: 0-3.

Vlak voor rust lukte het Wippolder om te scoren in de hoop er de tweede helft nog een wedstrijd van te maken. Ricardo van Heyst zette Daley Uythof aan het werk en die stak Lorenzo Dijksman goed weg. Dijksman was trefzeker toen hij alleen op de doelman van Valken’68 afging en maakte de 1-3.

In de rust zal trainer Mark Moen zijn manschappen op scherp hebben willen zetten, echter slaagde deze opzet allerminst. Met twee extra aanvallers wilde Wippolder op jacht naar de aansluitingstreffer. Maar nog geen minuut na rust werd slordig balverlies de ploeg fataal. Valken’68 maakte direct de 1-4 en de wedstrijd leek gespeeld.

Beide ploegen kregen het laatste deel van de wedstrijd wat kansen. Valken’68 zag alles in goud veranderen en Wippolder stond er een aantal keren bij en keek ernaar. De bezoekers liepen verder uit en maakten uiteindelijk zeven doelpunten. Bij de 1-6 was het Marco van Trier die nog wat terug kon doen, maar het waren de bezoekers die het laatste woord hadden: 2-7

Zaak voor Wippolder om zich te herpakken om een verdere daling op de ranglijst te voorkomen. Volgende week heeft de ploeg een nieuwe kans om de punten pakken tegen het Voorburgse Forum Sport, maar dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

 

Lees verder