Zondag 4e Divisie: Duel Alcides-Westlandia haalt einde niet

Westlandia moest in het verre Meppel aantreden tegen Alcides. De wedstrijd haalde het einde niet en de scheidsrechter staakte het duel in de tweede helft bij een 2-3 voorsprong voor Westlandia. Dat betekent dat Westlandia later nogmaals de gang naar Meppel moet maken om het duel alsnog uit te spelen. Reden van staken was het gooien van een stoel door de Alcides-trainer richting assistent-scheidsrechter.

Tekst: Ton Beije

Westlandia begon niet goed in Meppel, want de ploeg van trainer Cesco Agterberg keek al na negen minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Marnix Jager was de maker van die openingstreffer. Westlandia kwam beter in de wedstrijd en had ook het betere van het spel, kreeg ook wat kansjes, maar was niet altijd even gelukkig in de afwerking.

Genadeloos

In de slotfase van de eerste helft sloeg Westlandia genadeloos toe. Wat daarvoor niet lukte, ging in een tijdsbestek van twee minuten heel goed: het maken van doelpunten. Drie minuten voor rust tekende Hidde van der Arend na een fraaie aanval voor de gelijkmaker. De vreugde bij Westlandia was nauwelijks voorbij of een minuut later werd het zelfs 1-2 voor de Naaldwijkers. Op aangeven van Baris Koç gaf Jeremy van Uunen de Alcides-doelman weer het nakijken: 1-2.

Geklungel

Een lekker gevoel om zo de rust in te gaan voor de bezoekers. Na rust moest Westlandia echter na een uur spelen de gelijkmaker incasseren. Na geklungel in de defensie bij de bezoekers, ging de bal op de stip. Na een pass van Boye Keizer op Nick Kuiper werd de laatste onderuitgehaald in het strafschopgebied van Westlandia. Scheidsrechter Midden liet het bij een gele kaart. Nick Kuiper nam zelf de strafschop, miste in eerste instantie, maar schoot in de rebound alsnog binnen: 2-2.

Rood

Vijf minuten na die gelijkmaker moet Alcides met tien man verder, omdat Joy Okenga zijn tweede gele prent kreeg voorgehouden van arbiter Midden. Vlak daarna kwam bij Westlandia Sergi Roeleveld (foto) in het veld voor Tim van Marrewijk. Het duurde ook niet lang dat de Naaldwijkers weer konden juichen. Bij zijn eerste balcontact was Sergi Roeleveld gelijk succesvol: 2-3.

Rumoer

Vervolgens ontstond er rumoer langs het veld. Trainer Wilko Niemer van Alcides gooide uitfrustratie een stoel richting de assistent-scheidsrechter. Niemer daarover na afloop tegen RTV Drente: ,,We hadden net 2-2 gemaakt en daarna kregen wij een rode kaart. Ik had het gevoel dat we de wedstrijd konden winnen en toen scoorde Westlandia. Uit een soort reflex gooide ik de stoel weg uit de dug-out. Als daar een bal had gelegen, had ik die weggetrapt. Maar voor onze dug-out stond ook de grensrechter. Ik had ‘m helemaal niet gezien.”

De arbiter wilde aanvankelijk een afkoelingsperiode inlassen, maar staakte daarna het duel definitief. Voor Westlandia is de kans groot dat nogmaals naar Meppel moet worden gereden om het restant uit te spelen. Voorlopig ligt de zaak straks bij de tuchtcommissie.

 

Lees verder