ADO Den Haag huurt doelman Sonny Stevens tot einde seizoen

ADO Den Haag huurt Sonny Stevens (foto) tot het einde van dit seizoen. De 30-jarige doelman komt op huurbasis over van het Griekse OFI Kreta.

Stevens keert daarmee, in ieder geval voor een half seizoen, terug naar Nederland waar hij met 162 wedstrijden in de Keuken Kampioen en 56 duels in de Eredivisie zeker geen onbekende is. Eerder stond de in Hoorn geboren doelman onder de lat bij FC Volendam, Go Ahead Eagles, FC Twente en Excelsior.

Cambuur

De laatste Nederlandse club waarvoor Stevens echter veruit de meeste wedstrijden speelde was Cambuur Leeuwarden. Met Cambuur behaalde hij promotie in het seizoen 2021-2022 en werd in het opvolgende Eredivisie seizoen een knappe negende eindklassering afgedwongen. Deze prestatie zorgde er mede voor dat hij deze zomer de stap naar OFI Kreta maakte.

ADO Den Haag is blij met de komst van Stevens, die met zijn ervaring als een belangrijke en zeer welkome aanwinst wordt gezien.

Koopmans

De huidige doelman van ADO Den Haag, Luuk Koopmans, reageerde eerder bij Omroep West op de komst van een nieuwe doelman: ,,Ik weet dat Hugo Wentges er een lange tijd uitligt en dat er een ervaren doelman werd gezocht. Natuurlijk denk ik er wel aan wat dit voor mijn positie betekent. Sinds ik in de basis sta, zijn de statistieken volgens mij goed. Dus ik kan alleen maar zo doorgaan. Druk maakt mij alleen maar sterker. Dus haal nog maar een paar keepers”, liet hij lachend weten.

(Foto’s: ADO Den Haag)

Lees verder