Zaterdag 4D/4E: Graaf Willem II VAC wint topduel, Maasdijk doet goede zaken

In 4D won Graaf Willem II VAC het lastige uitduel bij Groeneweg en hield daarmee de koppositie in handen. FC Zoetermeer moest het uitduel bij Floreant met een nederlaag bekopen. RVC Celeritas was aan de winnende hand tegen KSD-Marine. In 4E zag trainer Dennis van den Steen (foto) zijn Maasdijk winnen van rvv Overschie.

4e klasse D

Groeneweg – Graaf Willem II VAC

In het zware uitduel bij Groeneweg leverde Graaf Willem II VAC een knappe prestatie door met een 1-2 overwinning huiswaarts te keren. Na een 0-0 ruststand was Jacky Adam verantwoordelijk voor de 0-1 na ruim een uur spelen. Net een minuut later viel de 0-2 dankzij Brian de Jong. Pas in de slotfase kon Groeneweg een tegentreffer produceren: 1-2.

IJVV De Zwervers – SEV

Graaf Willem II VAC houdt een punt voorsprong op achtervolger IJVV De Zwervers, dat SEV met 2-0 versloeg. De Leidschendammers deden niet onder voor de tegenstander, maar konden zelf het net niet vinden. Bij rust keek SEV tegen een 1-0 achterstand aan. Na de pauze profiteerde de thuisploeg van het wegglijden van de keeper van SEV en kwam de 2-0 tot stand.

Floreant – FC Zoetermeer

In Boskoop leed FC Zoetermeer een 2-1 nederlaag tegen Floreant. De thuisploeg nam niet alleen de de eigen treffers voor haar rekening, maar gleed ook een voorzet van Zoetermeer-speler Djamil El Messaoudi in het eigen doel. Emre Terlemis had daarvoor al een strafschop voor de formatie van trainer Leroy Vaes gemist.

KSD-Marine – RVC Celeritas

Op een niet al te best veld won RVC Celeritas met 1-3 van KSD Marine. De Rijswijkse ploeg van trainer Dennis Young nam de leiding in het duel door een treffer van Abdullah Tajdirti, waarna Bencho Callis voor de 0-2 ruststand zorgde. Dankzij een doelpunt van Brian Koster kwam de spanning terug in het duel. De betere ploeg won uiteindelijk. Bencho Calliste maakte aan alle onzekerheid een einde door de 1-3 aan te tekenen.

Zestienhoven – Haagse Hout

Haagse Hout kon in de eerste helft de tegenstander goed bijbenen en hield de achterstand beperkt tot 2-1. De veel scorende Burak Sarican was ook nu weer trefzeker voor Haagse Hout. In de tweede helft liep Burak Huyuk tegen zijn tweede gele kaart aan en ging het duel alsnog verloren met 4-1, mede door twee blunders van de Haagse keeper.

4e klasse E

Maasdijk – Overschie

Op eigen veld gaf Maasdijk de fusieclub uit Rotterdam met 3-1 klop. René van de Lee scoorde voor rust voor Maasdijk dat na de thee Kevin van de Berg en Jack Gardien scherp in de afwerking zag zijn. RVV Overschie scoorde nog wel een tegentreffer, maar het bleef bij de 3-1. Maasdijk klom door deze zege naar een vierde plaats en verkleinde dankzij MSV’71 de achterstand op Rotterdam United tot drie punten.

Rotterdam United – MSV’71

Met een 2-2 gelijkspel leverde MSV’71 een goede prestatie in het uitduel bij Rotterdam United. De club uit Maassluis had bij rust zelfs een 1-2 voorsprong door treffers van Jasper van Veen en Jeremy van Loenen. In de tweede helft kon MSV’71 de voorsprong niet vasthouden en moest een tegentreffer toestaan: 2-2.