Zaterdag 4e Divisie: FC ’s-Gravenzande kan niet winnen bij koploper Kloetinge

Kloetinge is de trotse koploper in de Vierde Divisie A met 37 punten. Het verloor tot nu toe tweemaal, vorige week tegen SC Feyenoord en eerder van sv Poortugaal. FC ’s-Gravenzande zal er uiteraard alles aan willen doen om Kloetinge de eerste thuisnederlaag van dit seizoen te bezorgen en revanche te nemen voor de thuisnederlaag aan het begin van dit seizoen, het werd toen 2-3, maar vooraf was duidelijk, dat dit zeker geen gemakkelijke opgave zou worden. Maar de mannen van Richard Middelkoop zorgden wel eens meer voor verrassingen.

Tekst: Jan Hoogenraad   |    Foto’s: Pieter Vermeer

Maar FC ’s-Gravenzande wist niet te verrassen bij koploper Kloetinge, het werd een 4-1 nederlaag. Het was de thuisploeg die goed van start ging. Een vrije trap van Jeffrey Theunisse werd in de tweede minuut goed gepakt door doelman Jurrian Jouvenaar en Kyle Doesburg schoot de bal in het zijnet. In de negende minuut een kansje voor Roy van Beek. Hij kwam goed door de verdediging van Kloetinge, maar kon het niet afmaken. Hierna weer enkele pogingen van de thuisploeg. Valentijn van Keulen schoot over en een poging van Ruben de Jager bleef ook zonder succes, via doelman Jouvenaar leverde dat een hoekschop op.

Na zo’n 25 minuten wist FC ’s-Gravenzande er wat meer uit te komen. Een uithaal van Frank Broos werd door de Kloetinge-verdediging goed geblokt en na een voorzet van Twan van Meerten was Frank Broos net iets te laat om de bal binnen te schieten. Een vrije trap van Roy van Beek bracht ook niet het gewenste succes, hij schoot de bal hoog over. In de 29e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong toen Jefry Dijkstra raak schoot: 1-0. Kort hierna weer een poging van Frank Broos, hij schoot goed in, maar doelman Mitchell Braafhart verwerkte zijn inzet tot hoekschop.

In de 34e minuut kwam Kloetinge op een 2-0 voorsprong. Na geklungel in de Westlandse achterhoede kon Kyle Doesburg de bal wel heel makkelijk binnenschieten. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van Bram Sommeling, zijn vervanger was Pascal Broch. Na een fout in de laatste linie had het zomaar een grotere voorsprong kunnen zijn voor de thuisploeg, maar door goed ingrijpen van Patrick Fonseca werd dit voorkomen. Op slag van rust toch nog een poging voor FC ’s-Gravenzande, maar een kopbal van Frank Broos werd door de Kloetinge-doelman gestopt.

Na rust kwam al snel de 3-0 voorsprong op het scorebord. Na een foutje van doelman Jouvenaar was het Kyle Doesburg die hiervan wist te profiteren. Toch gaf FC ’s-Gravenzande zich nog niet gewonnen. In de 58e minuut een doelpunt uit het boekje. Twan van Meerten gaf vanaf de rechterkant goed voor en kon Yuri Westhoff de bal binnentikken. Dat gaf weer wat hoop, maar het liep anders. Nadat Nizar Mekkaoui voor Kloetinge de bal nog tegen de paal had geschoten, moest FC ’s-Gravenzande in de 67e minuut met tien man verder. Na een overtreding van Rick Boers op Ruben de Jager verwachtte iedereen een gele kaart, maar het werd rood. Dat was een flinke tegenvaller en kreeg de thuisploeg twee mogelijkheden om verder weg te lopen. Een inzet van Nizar Mekkaoui werd door Jouvenaar gestopt en Kyle Doesburg kopte de bal net naast. Toch bleef FC ’s-Gravenzande het proberen om de aanval te zoeken, zonder dat het echte kansen kreeg. Een schot van Daan van Unen werd door de verdediging van de thuisploeg goed geblokt en Frank Broos zag de bal voorlangs gaan, niemand kon het laatste tikje geven. Maar dan geef je achterin met tien man wat meer ruimte weg en daar profiteerde Kloetinge optimaal van. Invaller Dook van den Berg kon na een snelle uitbraak vanaf de middenlijn richting doel sprinten en maakte het ook prima af: 4-1. Over de hele wedstrijd gezien een terechte overwinning voor de Zeeuwse ploeg.