Zaterdag 1B: Ook sv Den Hoorn op schot tegen arm DHC

DHC raakt er zo langzamerhand aan gewend om elke wedstrijd de nodige doelpunten te moeten incasseren. In de uitwedstrijd tegen sv Den Hoorn ging het niet veel beter. De ploeg van trainer John de Letter ging met 8-0 onderuit.

Tekst: Ton Beije         |         Foto’s: Aad van der Knaap

sv Den Hoorn legde al in de eerste helft de basis voor de ruime overwinning. Noah Barends opende de score en Robin Zwartjens maakte er persoonlijk een lekkere wedstrijd van. Hij nam het tweede doelpunt voor zijn rekening.

Ian van Baalen tekende voor de 3-0 en wederom Zwartjens liet nummer vier achter de niet te benijden DHC-doelman verdwijnen. De rust kwam bij een stand van 5-0. Dat doelpunt kwam op naam van Nuno Laguna Burgos, zoon van assistent-trainer Oscar Laguna Burgos.

Na de doelwisseling was het de vraag of ook sv Den Hoorn de dubbele cijfers zou halen. Ian van Baalen maakte het halve dozijn treffers vol. Daarna wisten weer Robin Zwartjens – zijn derde van de wedstrijd – en Denzel Dos Santos nog het DHC-net te vinden en werd dus afgesloten met een 8-0 zege voor gastheer sv Den Hoorn.

sv Den Hoorn nestelde zich door deze zege op een met Voorschoten’97 gedeelde vijfde plaats, alleen heeft het team van trainer John Hage een beter doelsaldo. DHC staat inmiddels op 97 tegentreffers en moet vrezen komend weekend over de honderd te gaan.