O23 4e Divisie: Verburch ruim langs Wanica Star

In 4G was RKAVV O23-2 net te sterk voor het derde O23-team van Forum Sport. sv Nootdorp en OLIVEO waren aan de winnende hand in 4H. DSVP ging onderuit bij Zestienhoven. GSC ESDO was te sterk voor HBSS in 4I. Verburch pakte een monsteroverwinning op Wanica Star.

Tekst: Roland van der Linden      |    Foto’s: Alex Pronk

4e divisie G

RKAVV O23-2 kreeg in de 34e minuut een strafschop die volgens Forum Sport O23-3 discutabel was. Semmy Migchelsen was trefzeker vanaf elf meter. Uit een fraaie solo zorgde Abdullah Fadaaq in de 49e minuut voor een 2-0 stand. Een slecht verwerkt afstandsschot gaf Thoms Hontelez in de rebound de kans om te scoren en was de aansluiting een feit. Na een treffer van Toon Meijer zu Schlochtern kwamen de Leidschendammers op 3-1. In de slotfase bepaalde Diederik van der Bend de eindstand uit een counter op 3-2.

4e divisie H

In de eerste helft van het duel met hekkensluiter XerxesDZB O23-2 kreeg sv Nootdorp kans op kans. Ondanks het eenrichtingsverkeer kreeg sv Nootdorp de bal maar niet in het doel en ging steeds meer tegen zichzelf voetballen. Na de thee hetzelfde spelbeeld, maar ook de Rotterdammers kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit. sv Nootdorp kon het net nu wel vinden. Joep van Wijk, Alex Makkus en Koen van der Gaag zorgden voor een 0-3 overwinning.

OLIVEO speelde een goed duel tegen Soccer Boys en kwam thuis met een 1-4 overwinning. Kai Soeterbroek schoot de equipe van trainer Ricardo van der Spek (foto) naar een 0-1 voorsprong. Soccer Boys had succes met het spelen van de lange bal en kwam op 1-1. OLIVEO bleef geconcentreerd het spel maken en kwam tien minuten voor rust uit een kopbal van Louis van der Burg op 1-2. Het bleef lang spannend na de hervatting. Twee doelpunten van Nigel Rijfkogel zorgden uiteindelijk voor een 1-4 eindstand. DSVP moest zich bij Zestienhoven gewonnen geven met 3-1.

4e divisie I

GSC ESDO heeft na drie wedstrijden nog geen puntverlies geleden. Nu werd HBSS met 2-1 verslagen. Yassir El Yandouzi scoorde voor rust en na de thee was Amine Hayoun trefzeker uit een strafschop. In de slotfase kwamen de Schiedammers terug tot 2-1.

In Wateringen passeerde WIK-speler Surjonic Sambo zijn directe tegenstander en legde de bal breed op Jamal Turan die KMD op een 0-1 achterstand zette. Uit een strafschop na het onderuithalen van Sambo kon Turan daarna de 0-2 aantekenen. Het leed voor KMD was nog niet geleden. Nu was het Turan die Sambo in staat stelde om de 0-3 in de touwen te werken. De thuisploeg kwam vervolgens terug tot 2-3. Vlak voor tijd werd het duel gestaakt.

Scheveningen begon slordig aan de wedstrijd tegen HMSH, maar kreeg na twintig minuten spelen meer grip op het spel en dit leverde de 1-0 op van Younes Zibouh. Uit een spaarzame aanval van HMSH scoorde Gregory Salawisa de 1-1. Dit was ook de ruststand. Na de thee kreeg Scheveningen veel kansen. Uit een vrije trap zorgde Khalid El Mansouri voor de 2-1 en was het Ayoub Atia die de 3-1 eindstand voor zijn rekening nam. Verburch walste over Wanica Star heen. In Poeldijk kwam een 8-0 overwinning op het scorebord te staan.